Sport

2012.06.27. 10:18

Szczubial, Zsolnay Gyöngyi és Tvrtko is kosarazik Oroszlányban

Budapest, Nyíregyháza és Békéscsaba után szombaton Oroszlány lesz a házigazdája a Streetball Challenge-sorozatnak.

K. L.

Megyénk kosárlabdaéletében nagy jelentőséggel bír ez az esemény, amelyre legalább 50–60 csapat jelentkezését várják. De az sem kizárt, hogy ennél is többen látogatnak el a bányászvárosba.
Kláris Zoltán szervezőtől megtudtuk, eddig 30 együttes küldte el nevezési lapját. Az oroszlányiak mellett tatai, tatabányai és komáromi, illetve környéki gárdák érkeznek, Felvidékről is érdeklődnek a kosarasok. Mellettük a szomszédos megyék csapatok részvételére is számítanak.

Több mint tíz pályán rendezik a mérkőzéseket, lesznek dobóversenyek, VIP-mérkőzések az oroszlányi származású Zsolnay Gyöngyi és férje, az ismert televíziós Vujity Tvrtko, a helyiek egykori kedvence, a 150-szeres válogatott Dariusz Szczubial, a hatszoros magyar bajnok Góbi Henrik, a volt válogatott vízilabdázó Tóth Frank részvételével, csapatot állítanak ki például a tűzoltók, az OSE szurkolói, a labdarúgók és a helyi politikusok is. A szervezők igyekeznek családivá tenni a rendezvényt, tánccsoportok tartanak bemutatót, ott lesznek a Face Team akrobatikus kosárlabdázó együttes tagjai, filmvetítésre és gyermekműsorokra is várják az érdeklődőket. A nap során értékes nyeremények is gazdára találnak.

A szervezők továbbra is várják a nevezéseket, csütörtökig a városi uszodában, illetve a rendezvény hivatalos honlapján lehet jelentkezni.

K. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!