Sport

2011.10.24. 19:43

Egygólos győzelmet aratott Magyarország Izrael ellen

U18-as labdarúgó válogatottunk hétfőn Izraellel mérkőzött meg a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban. A mieink 0-0-s félidő után 1-0-ra győztek.

Barlangi Gergő

A hideg, esős idő dacára remek hangulat és mintegy 1500 néző fogadta az említett korosztály legjobbjait. Bene Ferenc szövetségi edző a Nagy Gergő – Zámbó Dániel (Botka Endre, 72.), Zsirai Martin, Szilvási Péter, Hangya Szilveszter – Pintér András (Csemer Gyula, 86.), Kelemen Márk – Barcsay Márk (Bolyki Andor, 70.), Berki István (Szenes Bence, 46.), Huller Ádám (Nagy Erik, 70.) – Bese Barnabás összetételű együttest szerepeltette a találkozón. A kezdőrúgást a „dorogi szentély” névadója, az Aranycsapat Dorogon élő jobbszélsője, a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő végezte el.

Az első félidőben a magyar csapat valamivel többet birtokolta a labdát, de a végjátékban nem voltak kellően pontosak támadóink. A vendégek hálóőre, Krishtul Yarden többször is remek ütemben mozdult ki a kapujából, megakadályozva ezzel a valódi ziccerek kialakítását. Az izraeliek, ha kellett szabálytalankodtak. Nyugodt szívvel tehették – akár a tizenhatos közvetlen közelében is –, mert szabadrúgásokból nemigen tudtak veszélyeztetni a mieink. Ahhoz viszont, hogy az ellenfél kontrái ne jelentsenek túl nagy veszélyt, szükség volt a levegőben – és jó ideig a földön is – verhetetlen középső védőre, Zsirai Martinra.

A második játékrész elején ránk ijesztettek az izraeliek. A csereként beszálló, a baloldal egészét bejátszó Raiyan Ismail felfutásaira sokáig nem találták az ellenszert Bene Ferenc fiai. Nagy Gergő bravúros védésére, majd a jószerencsére is szükség volt ahhoz, hogy ne kerüljenek előnybe a vendégek.

Mihelyst kiszabadult a szorításból válogatottunk, máris büntetett. Az 58. percben Szenes Bence jobbról szép mozdulattal, a feje fölött középre küldte a labdát, Barcsay Márk pedig a védőket állva hagyva bebólintotta azt a kapuba. Helyzet akadt még mindkét oldalon, különösképpen az egyre jobban kinyíló vendégek kapuja előtt, de gól már nem született. Az izraeliek megtapasztalhatták a futball-közhelytár legnagyobb bölcsességét, amit gyakorta a mieink orra alá dörgölnek: a focit gólra játsszák. Abból pedig eggyel többet szerzett a magyar válogatott.

– Küzdelmes nemzetközi meccset játszottunk, a futballistáink mentalitásának, szervezettségének köszönhetően zártuk győzelemmel a találkozót – fogalmazott Bene Ferenc a mérkőzést követően. – Focistáim nagy energiát fektettek a mérkőzésbe, le a kalappal a teljesítményük előtt! Örülök neki, hogy erősödik a csapategység a válogatottnál, ami abból látszik, hogy az ehhez hasonló meccsek egy éve még döntetlenre végződtek. Fantasztikus közönség előtt játszhattunk, a csapat nevében ezúton is köszönjük a mai buzdítást. Dorogon ma is elképesztő módon él a labdarúgás, sok sikert kívánunk a város futballjának.

U18-as válogatottunk következő felkészülési mérkőzését is Izrael ellen játssza, a második összecsapást szerdán, 11 órakor rendezik Telkiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!