Sport

2011.09.03. 14:54

Bányásznapi teke vár a hölgyekre

Meglehetősen ritkán fordult elő az eddig pontvadászatok során, hogy a Tatabányai SC női élvonalbeli együttese Bányásznapon itthon játszhatott. Most a sorsolás kedvezett a hölgyeknek. Felújított pályájukon Tisza-parti riválist fogadnak

P. J.

Női teke Szuperliga

Tatabányai SC – Szolnok

Tatabánya, vasárnap 10 óra.

A 2011-2012-es idényt ismét több változás jellemzi. A Szuperligát és a korábbi NB I-et összevonta az országos szakszövetség, majd ketté választotta a 14 csapatot kétszer hetes csoportba. Ennek megfelelően Keleten és Nyugaton küzdenek majd a gyengébbik nem tagjai az előkelő helyezésekért.

A TSC – értelemszerűen – a nyugati társaságba került, egyebek mellett a BKV-val, a Győri Dinamyc-kal, a Szolnokkal, a kunfehértói Köszolg SC-vel és a budapesti Rákoskert TE-vel együtt.

Új szabályok is életbe léptek az új idényben. Jelenleg, „bármilyen” borítású csarnokban lehet meccset játszani. A Nyugati-csoportban a Rába-partiak kivételével minden gárdának, a korszerű, lemezelt borítású pályája van. Ez azért érdekes, mert a rájátszásban – az első hat helyért – csak ilyen pályán lehet mérkőzni.

Tehát, az alapszakasznál minden borítás megfelel, ám a fináléban, amikor a Keleti- és a Nyugati-csoport első három helyezettje mérkőzik csak az úgynevezett lemezelt borítású pályával rendelkező együttes kvalifikálhatja magát a felsőházba. Azaz, a bajnoki cím elérése pályához kötött...
Rátérve a tatabányaiak esélyeire, a szolnoki alakulat kifejezetten jó ellenfélnek ígérkezik. Hosszú évek óta már korszerű pályán játszik. Tehát a Tisza-partiaknak nem jelenthet problémát a TSC megújult borítású csarnoka.

– Szerencsés a sorsolásunk – mondta Juhos Anikó, a kék-fehérek játékos-edzője. – Ősszel öt meccset itthon vívunk. Ez nagy előny lehet, ám szükség lenne arra, hogy az első meccset hozzuk. Az nagy erőt adhatna a társaságnak. Bízunk abban, hogy Bányásznapon győzelemmel mutatkozhatunk be. Nagyon régen fordult az elő, hogy ezen a neves ünnepen itthon játszunk bajnoki meccset...

A házigazdák játékos felnőtt kerete: Voga, Nagyné, Ficsorné, Povedákné, Soltészné, Juhos A., Bodóné. Ifjúságiak: Kovács A., Soltész, Barkóczi, Szabó T., Bodó.

Tatabánya, vasárnap 10 óra.

-->

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!