Sport

2011.08.27. 10:31

Világbajnokok a kömlődi gyermekotthonban

Nemzeti öttusa-válogatottunk tagjai keresték fel a kömlődi gyermekotthont, ahol harmincegy értelmileg akadályozott, állami gondoskodásban nevelkedő gyermeket nevelnek háromtól, huszonnégy éves korig.

kemma.hu

A gyors ismerkedést követően a nagyobbak a vendégeknek megmutatták otthonaikat, a versenyeken és vetélkedőkön nyert érmeiket, fényképeiket, a kicsik pedig a látogatás alatt végig a ragaszkodásukkal és szeretetükkel árasztották el a férfi és női csapat tagjait. Mint azt a gyerekek elmondták, nagyon kedves, szerény, barátságos fiatal sportolókat ismertek meg a látogatás során, akik mindvégig szeretetet, érdeklődést tanúsítottak feléjük.

Marosi Ádám világbajnok külön is üdvözölte vendéglátóit a válogatott és a sportág nevében, s megköszönte a szíves fogadtatást, amit az emlékkönyvben is megörökítettek: – Reméljük sikerült mosolyt csalni az itt lakók arcára ezen a forró nyári napon.

A legmeghatóbb pillanat azonban az volt, amikor búcsúzáskor a csapat férfi tagjai nemzeti válogatott pólójukat levették magukról és emlékként átadták a gyermekotthonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!