Sport

2011.08.05. 11:59

Öt aranyat hoztak haza Fehérvárról

A nyári szezon utolsó versenye volt ez a Tatabányai Vízmű SE úszóinak.

P. J.

A fehérvári viadalon negyvennégy egyesület csaknem ötszáz sportolója állt rajthoz a három napos rendezvényen, hogy megküzdjön a vidék bajnoka címért a különböző számokban.

A tatabányai úszók megőrizték remek formájukat és a korosztályos országos bajnokságokat követően a vidék-bajnokságon is kiváló eredményeket értek el és bizonyították, nem véletlenül kerültek Tatabányáról többen is a vidék-válogatottba.

A rengeteg érem és helyezés mellett öt bajnoki címet is sikerült begyűjteni. Bicskei Réka háromszor Sirkó Bálint kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára.

Eredmények, 400 m gyors: 1. Bicskei Réka, 3. Kuklis Nóra és Sirkó Bálint,  200 m gyors: 1. Bicskei Réka, 3. Meszner Dorottya, 800 m gyors: 1. Bicskei Réka, 3. Kuklis Nóra, 200 m pillangó: 2. Bicskei Réka. 400 m vegyes:  2. Czakó Orsolya, 3. Sirkó Bálint, 200 m mell: 3. Czakó Orsolya és Prelozsnik Dóra. 100 és 200 m pillangó: 1. Sirkó Bálint, 400 m vegyes: 2. Sirkó Bálint.
A váltók is parádésan szerepeltek, hiszen a 4x50 m-es lány vegyesváltó a 3. helyen végzett ( Meszner, Prelozsnik, Bicskei, Juhász) ugyanebben az összeállítás a 4x50 m-es gyorsváltóban 4. helyezést értek el. A fiúknál a 4x50 m-es vegyesváltó 4. lett (Sirkó, Fábián, Fóris, Deák P.). A 4x50 m-es gyorsváltó pedig 5. helyen végzett (Sirkó, Fábián, Deák M., Deák P.).

Most egy kis pihenő következik az úszóknak, majd augusztus 26-án a hagyományos 24 órás úszással kezdődnek az edzések, majd szeptember 3-án a párkányi versennyel kezdődik az új szezon. Addig pihenőt kapnak Sirkó András és Kocsis Márta edzők tanítványai, és remélhetőleg a lazítást követően újult erővel és kedvvel kezdik úszóink szeptemberben a felkészülést a következő szezonra.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!