Sport

2011.08.23. 14:40

Ma lenne 82 éves Czibor Zoltán, az Aranycsapat csatára

A legendás Aranycsapat csatárára, balszélsőjére, Czibor Zoltánra emlékeztek kedden Komáromban. A labdarúgó ma lenne 82 éves.

Hajnal Dóra

Czibor Zoltán, az Aranycsapat legendás labdarúgója augusztus 23-án lett volna 82 éves. A kiváló sportoló tizennégy éve szeptember 1-jén távozott az élők sorából. Komárom városvezetése, valamint a helyi Sport és Szabadidő Kft. munkatársai kedden koszorúzással és csendes főhajtással tisztelegtek az egykori csatár és balszélső emléke előtt.

– Zoltán mindenkinek a barátja volt, nem tartotta magát kiválasztottnak. Hatan voltunk testvérek. Iskola után együtt rúgtuk a labdát, engem mindig kapufának állítottak be a játékba – idézte gyermekkori emlékeit húga, Zsuzsanna.
 
Mint mondta, Czibor Zoltán még halálában is kapura rúg, hiszen nem véletlen, hogy sírja éppen a temető vaskapujával szemben található. Saját akarata szerint nyugszik ezen a helyen.

– Addig élünk, míg el nem felejtenek bennünket – magyarázta, és megköszönte a város vezetőinek, hogy méltó módon őrzik testvére emlékét. A Czibor hagyaték ápolásának legfőbb követője Horváth Gyula sporttanácsnok, aki egy barátot veszett el Czibor Zoltán halálakor.

- A város igyekszik a jövő generációiban is elültetni azt a példaértékű sportszeretetet, amit a labdarúgó képviselt, hogy a komáromi labdarúgás olyan fényesen csillogjon, mint a legendás futballcsillag idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!