Sport

2011.07.19. 15:09

Vincze Ottó: Nem sok az esélye a magyar aranyérmesnek

Vincze Ottó is ellátogatott abba a focitáborba, amelyet a Koppánymonostori SE rendezett. A nemzetközi kupákban érdekelt csapatainkról is faggattuk a Ferencváros egykori kiváló középpályását.

K. L.

<extra>– Mennyi esélye van egy koppánymonostori kisgyereknek arra, hogy élvonalbeli csapatban rúghassa a labdát? – kérdeztük a tizenegyszeres válogatott játékostól, aki jelenleg a Győri ETO utánpótlással, a nemzetközi kapcsolatokkal és a szerződtetésekkel foglalkozó menedzsere.

– Ma már sokkal nagyobbak, mint a mi gyermekkorunkban. Kinyílt a világ, a kistelepüléseken élők is nagy karriert futhatnak be. Győr-Moson-Sopron megyéből többen érkeztek az ETO-hoz, de ne menjünk messzire innen, Dudás Ádám Lábatlanról igazolt Győrbe, a szlovákiai Észak-Komáromból pedig Priskin Tamás, aki magyar szinten fantasztikus karriert futott be.

– Mikor érkezhet el az az idő, amikor a rengeteg külföldi játékos helyett a mieink kapnak lehetőséget a magyar klubcsapatokban?

– Nem tiltható meg, hogy ne jöjjenek ide, nem teszi lehetővé az Európai Unió. Most elindult egy folyamat, és ha a jövőben is központilag támogatják az utánpótlás-nevelést, változhat ez a helyzet. Hiszek abban, hogy a befektetett munka és pénz megtérül. Bízom abban, hogy öt év múlva nem teszi fel ezt a kérdést.

– Úgy gondolom, a gyerekek sokáig nem felejtik ez azokat a trükköket, amiket mutatott nekik a monostori focitáborban. Az ETO edzői is mutatnak hasonlókat a kicsiknek?


– Nem vagyok abban biztos, hogy ezekre képesek lennének. Beképzeltség nélkül mondom, hogy azért vagyok én a Vincze Ottó, mert ezeket meg tudom mutatni nekik, ezért vagyok hiteles a számukra. A trénereknek azt kell megtanítaniuk, amit ők tudnak, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazítják az edzéseket. Ha a kicsik megcsinálják azt, amit mutattam nekik, nem biztos, hogy jó labdarúgókká válnak. De ha gyakorolják, az azt jelenti, hogy szeretik a focit. Ez a lényeg.

– Ma és holnap rendezik a nemzetközi kupák visszavágóit. Mire számít? Mind a négy csapatunk továbbjuthat, de ki is eshet...


– A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Videoton 2-0-ra kikapott az első meccsen az osztrák Sturm Graztól. Nem sok esélye maradt a magyar aranyérmesnek. Elég nagy baj ez, hiszen komoly hátérrel rendelkeznek a székesfehérváriak, nem nagyon számít náluk a pénz. Az Európa Ligában a Fradi 2-1-es győzelme a norvég Aalesund ellen szép eredmény, de gólt kaptak a zöld-fehérek. Bízom az FTC továbbjutásában! A Paksra és a Kecskemétre 1-1-es hazai döntetlenje után nehéz meccs vár, de remélem, hogy odateszik magukat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!