Sport

2011.07.22. 14:47

Elképesztő világrekord-kísérlet kezdődik szombaton Siófokon

Tízezer percen, azaz egy héten át, éjjel-nappal, megállás nélkül pattog majd a labda szombattól Siófokon. A világrekord-kísérlet Zsolnay Gyöngyi, sokszoros válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes játékos ötlete. Az előkészület egy éve tart. Ha sikerül, ez lesz minden idők leghosszabb kosárlabda-mérkőzése.

K. L.

A maratoni csata szombaton, 13.50 órakor kezdődik a belvároshoz közeli Széchenyi István Általános Iskola tornatermében. A rekordkísérletben a tervek szerint 21 csapat 147 játékosa vesz majd részt - írja a pokoli.hu.

– A csapatok, amelyek lehetnek vegyes összeállításúak is, öt plusz két játékosból állnak, egy-egy mérkőzés 45 percig tart. Az időt futóórával mérjük, a meccseken nincs szünet és nincs időkérés. Öt-öt kosaras folyamatosan a pályán lesz, csapatonként két cserejátékos válthatja a társait - mondta Zsolnay Gyöngyi. – A rekordkísérletben öt VIP-csapat is részt vesz. Pályára lép például a TV2 gárdája is, olyan ismert riporterekkel és műsorvezetőkkel, mint Azurák Csaba és Vujity Tvrtko - tette hozzá a 110-szeres válogatott játékos.

 

K. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!