Sport

2011.06.16. 21:11

Női csapatunk bombázója senkinek nem árulja el az életkorát

Vígh Renáta, a Tatabányai Amazonok csatára bombaformában játszotta végig a szezont, a bajnokcsapat 178 rúgott góljából 96-ot a volt szlovákiai válogatott játékos szerzett. A hét végén a megye legjobbjai társaságában is igyekszik minél többször a hálóba találni.

K. L.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vígh Renátát ritkán tudták tartani az ellenfelek védői
[/caption]Tudom, hogy egy hölgytől nem illik az életkora felől érdeklődni, ám amikor véletlenül kifut a számon a kérdés, megjelenik arca jobb oldalán az elmaradhatatlan "víghrenis" gödröcske, s a hatalmas mosoly közepette kapásból rávágja: "annyi mondhatok, július harmadikán ünneplem a születésnapom..." Különben is: nem akarja az ellenfeleit bosszantani, de hosszú éveken át találkozhatnak vele a pályán, s biztos abban, hogy rengeteg gól van még a lábában.

Próbálom tudakolni tőle azt is: mikor volt rajta utoljára szoknya? Másodperceken át tartó "pfúúúúú" a válasz, aztán hozzáteszi: "valamikor nagyon régen." Kiegészítve azzal: a pink színű stoplisát a csütörtöki edzésen viselte utoljára, szombaton pedig ismét a lábára húzza. Közben ragyog a szeme, meggyőződhetek róla, imádja a focit, nem véletlenül jutott 96 gólig.

– Örülök, hogy 2009 tavaszán az Amazonok csapatához igazoltam, jól érzem magam itt. Már az első fél évem jól sikerült, a megyei nagypályás bajnokságban a Környe SE mögött a második helyet szereztük meg, s harminchárom találattal gólkirálynő lettem. A következő idényben nem indult bajnokságban a csapat, tornákon szerepeltünk. Tavaly ősszel a Fejér megyei keresztpályás regionális küzdelmekre neveztünk. Célként azt fogalmazták meg az egyesület vezetői, hogy próbáljunk dobogós helyezést elérni. Magammal szemben az volt az elvárásom, hogy minél többször találjak a hálóba, gólpasszokkal segítsem a csapatomat – mondta Renáta, majd hozzátette:

–  Lehet, ez szerényen hangzik, de szerintem egy sportoló soha nem úgy vág neki egy szezonnak, hogy most aztán megint gólkirálynő leszek. Az Amazonok együttesét kiváló játékosok alkotják, de egyénileg lehetnénk bármennyire jó focisták, ha nem lennénk igazi csapat, ha nem lenne közöttünk barátinak mondható viszony. Társaim minden mérkőzésen kiszolgáltak, nekem csak annyi maradt, hogy a helyzeteket kihasználjam – állította a csatár úgy, mintha a gólszerzés a világ legtermészetesebb dolga lenne, s profihoz méltóan jegyezte meg:

– Csapattársaim nevében köszönöm az edzők és a vezetők munkáját, az önkormányzat és az AGC Autóipari Magyarország Kft. támogatását, segítségük nélkül nem mondhatnánk el magunkról, hogy "mi vagyunk a bajnokok". Elengedhetetlen a jó családi háttér is, köszönök nekik is mindent.

Mit hoz a jövő? Renáta szeretne továbbra is Tatabányán focizni, s bízik abban, hogy magasabb osztályban is megméretheti magát a csapat.
– Nem telik el úgy nap, hogy ne keresne valamely egyesület képviselője telefonon vagy e-mailben. Ausztriába és Olaszországba is hívnak, az egyik klub illetékese azt állította, hogy a magyar élvonalban szereplő együttesek fele is szeretne leigazolni. Mint említettem, jól érzem magam Tatabányán, kiváló a csapatszellem. Szeretek ide járni. Egyelőre még örülni szeretnék a bajnoki címünknek, szombaton pedig jól teljesíteni, gólokat szerezni a megyeválogatottban. Bízom abban is, hogy az Amazonok SE együtt maradhat, s a következő szezonban magasabb osztályban is bizonyíthatunk.

Négyéves kislányáról nem lehet levenni a stoplist

Vígh Renátát két gyermek várja haza az edzésekről, meccsekről – ha éppen nincsenek ott vele. A 13 éves Dávid nem nagyon akar labdába rúgni, de sportos fiú, a dunaszerdahelyi korosztályos jégkorongcsapat tréningjéről nem szokott hiányozni. A téli időszakban, esténként, amikor nincs edzés, akkor is megtalálható a jégpályán. Ha minden igaz, a téltől a Győrben üti majd a korongot. A négyéves Kriszti viszont imádja a focilabdát. Addig "nyúzta" édesanyját, amíg meg nem kapta első stoplisát. Az elmúlt három-négy hónapban leimádkozni sem lehetett a lábáról. Persze Renáta ennek örül, bízik abban, hogy nyomdokaiba lép, sőt még többre viszi, mint ő.

K. L. Négyéves kislányáról nem lehet levenni a stoplist Vígh Renátát két gyermek várja haza az edzésekről, meccsekről – ha éppen nincsenek ott vele. A 13 éves Dávid nem nagyon akar labdába rúgni, de sportos fiú, a dunaszerdahelyi korosztályos jégkorongcsapat tréningjéről nem szokott hiányozni. A téli időszakban, esténként, amikor nincs edzés, akkor is megtalálható a jégpályán. Ha minden igaz, a téltől a Győrben üti majd a korongot. A négyéves Kriszti viszont imádja a focilabdát. Addig "nyúzta" édesanyját, amíg meg nem kapta első stoplisát. Az elmúlt három-négy hónapban leimádkozni sem lehetett a lábáról. Persze Renáta ennek örül, bízik abban, hogy nyomdokaiba lép, sőt még többre viszi, mint ő. Vígh Renátát ritkán tudták tartani az ellenfelek védői -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!