Sport

2011.06.24. 09:52

Felfrissült a Dinamic Fitness

Nyílt napot tartottak a teljesen, kívül-belül felújított Dinamic Fitness Clubban.

H. K.

 A legnagyobb számnak persze a fekvenyomó-bajnokság számított, ahol a férfiak és a gyengébbik nem képviselői is összemérhették erejüket.

A fél éve tartó felújítási munkákat követően egy egészen új, igazi mediterrán hangulatot idéző sportközpontba léphettünk a hét végén. A megyeszékhelyünkön 1999 óta működő Dinamic Fitness Clubban nyílt napot tartottak, ahol az érdeklődők megtekinthették, mennyiben is változott meg az épület, és különböző sportprogramok közül szemezgethettek a mozogni vágyók, természetesen aznap ingyenesen.
Kipróbálhatták többek között a spin racinget, és a spinninget ha tekerni szerettek volna, alakformáló tornán, valamint "has-far partyn" vehettek részt, de terítéken volt az aerobik, a capoeira-box, és a pilates is.

Az érdeklődés nem hagyott alább a délutáni órákra sem, egészen ötig, félóránként más-más elfoglaltságot kínáltak a szervezők.
A szürke falakat színesre mázolták, kapott a létesítmény egy tágas emeleti részt, 100 négyzetméteres aerobikteremmel bővültek, 400 négyzetméteres tréningteremmel rendelkeznek, azaz összesen 450 négyzetméter az összterület. 

Estók Endrétől, a Dinamic konditerem egyik tulajdonosától, a Balázsi SE elnökétől megtudtuk, hatvan darabos erő- és kardiogépparkon edzhetnek vendégeik már ezentúl.

– Ezek az eszközök úgy vannak a kialakítva, hogy a kezdő felhasználótól a profikig mindenki könnyen, és saját szintjének megfelelő nehézségi fokozaton tudja használni – hangsúlyozta Estók Endre.
– A legnagyobb számnak a nyílt napon egyébként a fekvenyomó-bajnokság számított, a férfiaknál az egyik kategóriában az volt a feladat, hogy ki tudja kinyomni minél többször a száz kilogrammos súlyt, itt összesen tízen indultak.

A legjobb Tóth Milán (Pulzus Fitness Club) lett, negyvenszer emelte ki a százat, a második helyen Hodi-Pongrácz László (Dinamic) végzett, neki harmincszor sikerült, a harmadik pozíción pedig Hajnal Gábor (Dinamic) zárt.

A masters, azaz a 40 év feletti korcsoportnál ugyanez volt a gyakorlat, ott a dobogó legfelső fokára Bogdán György (Dinamic) állhatott, utána Kiss László (KSKE) következett, a harmadik helyet Váradi Lajos (Dinamic) szerezte meg – mondta Estók Endre.

A fiúknál a harmadik kategóriában tizenegyen mérték össze erejüket, a saját testtömegüknek megfelelő súlyt kellett kiemelni.
Az első helyet Cserháti József (KSKE) gyűjtötte be, a másodikat Deli Norbert (Dinamic) zsebelte be, míg harmadik Deák Zoltán (Dinamic) lett.
A hölgyek sem maradhattak ki a versengésből, de a gyengébbik nemnek "csak" saját súlyának a felével kellett megküzdenie. Szabó Zsófia volt a legügyesebb, mögötte Siroki Petra másodikként fejezte be a viadalt, a harmadik Tanczer Éva lett.

A kimerítő munka, és az elégetett kalóriák után megpihentek a látogatók, és az edzőteremben megvendégelték őket egy-egy könnyű szendvicsre.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!