Sport

2011.06.08. 11:23

Bronzérmet szereztek a kodályos kézisek a diákolimpián

Bronzérmet szereztek a tatabányai Kodály-iskola nyolcadik osztályos fiú kézilabdázói a diákolimpia országos döntőjében.

Kemma.hu

A hajdú-bihari megyeszékhely adott otthont a IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjén. A fiúk az Erima kézilabda-gyermekbajnokságon megszerzett nyolcadik helyezés után megfogadták, hogy a korábbi évek eredményeihez hűen ismét éremmel térnek haza, így szépen búcsúznak az iskolától és Horváth Árpád tanár.

A fiúkat nem sorsolták könnyű csoportba, hiszen az Alsóörs, a Szeged és a nyíregyházi Arany János-iskola csapataival kellett megmérkőzniük a csoportmérkőzések során.

A tatabányaiak első meccsen az Alsóörs csapata ellen szikrázó, kemény mérkőzésen igazi csapatként működve 24-21-re bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Aztán következett a Nyíregyháza, s a 23-12-es győzelem már azt jelentette, hogy az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül éremért játszhatnak. Biztos, ami biztos: a fiúk a Szeged elleni mérkőzésen is teljes odaadással játszottak és 22-19-re győztek.

A kodályosok csoportelsőként léptek tovább, s az elődöntőben a Békéscsaba ellen léptek pályára. Ezen az összecsapáson nem játszottak igazán jól a Horváth-tanítványok, így az ellenfél már öt góllal, 10-5-re is vezetett az első félidőben. Ekkor még összekapta magát a tatabányai legénység, és 14-12-re fordított. A továbbiakban már nem minden sikerült, így 22-18-ra nyertek a viharsarkiak. A mieink csalódottan jöttek le a pályáról, de ismét megfogadták, hogy búcsúzni csak szépen lehet.

A 3-4. helyért rendezett találkozón a csoportmérkőzéseken egyszer már legyőzött Szeged gárdája mindent elkövetett a győzelem érdekében – Nagy Ábelt agyrázkódás gyanújával kórházba is kellett vinni  –, de a kodályos hengert nem lehetett megállítani. Ezen a mérkőzésen úgy játszottak a gyerekek – Ábelért is  –, hogy bárki lehetett volna az ellenfél, senki nem tudta volna Őket megállítani. A mieink nagyszerű játékkal, 24-18-ra diadalmaskodtak, s bronzéremmel tértek haza, illetve köszönnek el az iskolától.

Végeredmény: 1. Debrecen, 2. Békéscsaba, 3. Tatabánya (Kodály), 4. Szeged.

A kodályos csapat tagjai – amely rengeteg nemzetközi tornáról is éremmel tért haza – a jövőben az élvonalbeli Carbonex KC-nál is megállhatják helyüket. Ma is többen játszanak közülük a serdülőcsapatban.

A Kodály-iskola bronzérmes csapatának tagjai: Mátray Marcell, Halász Róbert, Nagy Ábel, Tanai Levente, Kondorosi Balázs, Fazekas János, Tóth Ferenc, Huber Dániel, Benedek Patrik, Magyar Norbert, Sörös Levente, Csapó Levente. Felkészítő: Horvát Árpád.

A torna legtechnikásabb játékosa: Nagy Ábel (Kodály).

Kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!