Sport

2011.02.23. 20:10

Tizennyolc kilométert gyalogoltak a héregiek

Ahogy jelennek meg az első virágok a természetben, amint az első apró előhírnökeit küldi a tavasz, úgy találkozhatunk egyre több és több természetjáróval megyénk erdeiben.

P. G.

A héregi Hagyományőrző Egyesület másfél éve alakult túra-szakköre is minden hónapban elindul egyszer, hogy bebarangolja a Gerecse lejtőit. Alkalmanként harminc-negyven fő gyalogol a csoporttal, hogy minél jobban megismerje azt a hegyet, aminek a tövében lakik. Itt terül el ugyanis Héreg - s ilyenkor több idő jut arra is, hogy gyönyörködjenek a táj szépségeiben.

Február második hétvégéjén ismét felkapták a vándorbotot a túrázók, s Próli Ferenc vezetésével ismerték meg jobban a hegy rejtelmeit. A túravezetőnek nem volt ismeretlen a terep, hiszen munkája is ide köti, az erdészet munkatársaként is gyakran járja a vidéket. A túrázók
ezúttal egy tizennyolc kilométeres túrán megkerülték a hegy tetején álló kastélyt, s Hajagoson keresztül értek vissza a faluba.

A következő természetjárás március 26-án a Rámszakadékhoz vezet majd - s akkor talán már nem csak a tavasz előhírnökei zengik az új évszak beköszöntét.

Címkék#Héreg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!