Sport

2011.02.07. 21:50

Komáromban is tornát nyert az Amazonok csapata

Minden mérkőzését megnyerve szerezte meg az első helyet a Tatabányai Amazonok SE női csapata azon a teremfocitornán, amelyet a Fortuna SE Komárom rendezett.

K. L.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Tatabányai Amazonok együttesét ezúttal sem kényszerítették nagy erőbedobásra az ellenfelek
[/caption]A kupáért hat együttes viaskodott, két megyei gárdánk mellett a Bicskei TC, a székesfehérvári ARISZ, a tököli 6 tyúk valamint a győri Fészek Csempebolt játékosai léptek pályára.
Nincs egy hónapja, hogy a Fejér megyei regionális bajnokságban szereplő Amazonok megkezdték a felkészülést a tavaszi pontvadászatra, ám a tatabányaiak már második tornájukat nyerték. Január utolsó hétvégéjén a Győr-Moson-Sopron megyei Kónyon diadalmaskodott megyeszékhelyünk csapata, így nagy önbizalommal érkeztek Komáromba is Fischer László edző tanítványai. Ezúttal sem kényszerítették az ellenfelek nagy erőbedobásra Vígh Renátáékat, akik valamennyi meccsüket magabiztosan nyerték.

A Fortuna csapata a tököliek és a bicskeiek ellen hagyta el győztesen a pályát. Edzőjük, Józsa Sándor elmondta: nemrég kezdték meg a felkészülést, a lányok éppen csak túlestek az izomlázon. Február végéig minden hét végén tornán szerepelnek, bíznak abban, hogy a bajnoki rajtig egyre jobb formába lendülnek játékosaik.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem véletlenül tartottak az ellenfelek védői Vígh Renáta lövéseitől
[/caption]

A gólkirálynői címet – akárcsak Kónyon és megannyi tornán korábban – Vígh Renáta érdemelte ki, az Amazonok csatára ezúttal tizenháromszor talált az ellenfelek hálójába. A legjobb kapusnak Boros Andreát, a Fortuna hálóőrét választották, s díjazták a mezőnyben kiváló teljesítményt nyújtó Csuti Melindát (Fészek Csempebolt) is.

A tatabányaiak eredményei: Bicskei TC – Amazonok 0-5, Amazonok – Fészek Csempebolt 3-1, Amazonok – Fortuna 5-1, Amazonok – Tököl 4-0, Amazonok – ARISZ 2-0.
A komáromiak eredményei: Fortuna – Tököl 3-1, Bicske – Fortuna 0-1, Amazonok – Fortuna 5-1, Fortuna – ARISZ 1-2, Fortuna – Fészek Csempebolt 2-6. 

Végeredmény: 1. Tatabányai Amazonok 15 pont, 2. ARISZ Székesfehérvár 10, 3. Fészek Csempebolt 9, 4. Fortuna SE Komárom 6, 5. 6 tyúk Tököl 3, 6. Bicskei TC 1.

A kupagyőztes Amazonok csapatában Bocsárdi Eszter, Szegedi Debóra, Csicsó Dóra, Weiszdorn Dalma, Poda Éva, Mészáros Ivett, Vígh Renáta, Horváth Renáta, Berki Henrietta, Juhász Evelin, Kontó Vivien és Tóth Maja szerepelt, míg a komáromi Fortuna csapatában Boros Andrea, Rabi Eleonóra, Pénzes Szilvia, Kiss Alexandra, Surányi Tímea, Adamek Elvira, Szalókiné Horváth Regina, Ódor Gabriella, Tímár Mónika, Suhajda Anita, Felpéczi Tamara és Balázs Rebeka rúgta a labdát. 

Suhajda Anita Bécsben is jó teljesítményt nyújtott

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Suhajda Anita az Érsekújvár csapatában is jeleskedik
[/caption]Nemrégiben egy Bécsben rendezett nemzetközi tornán szerepelt Suhajda Anita, a komáromiak kiválósága. A szlovák másodosztályú Érsekújvár csapatával vett részt a lengyel, szlovák és osztrák együtteseket felvonultató megméretésen. A Fortuna játékosa bajnokcsapat tagja lehetett, négy találatával és gólpasszaival nagyban hozzájárult az érsekújvári gárda sikeréhez. Anita bízik abban, hogy a tavasszal nagypályán is jó teljesítményt nyújt majd a jelenleg a második helyen álló felvidéki csapattal, s ledolgozzák hárompontos hátrányukat. Az érsekújvári együttesben mellette két magyarországi lány, a környei Békefi Alexandra, valamint Sára Krisztin rúgja még a labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!