Sport

2011.02.23. 17:03

A fehér őv piros csíkkal már belépő a hat danhoz

Iskolaidőn kívül nyolcvanan vizsgáztak a Kernstok Károly Általános Iskolában. Ennyien érkeztek az intézmény tornatermébe Budapestről, Esztergomból, Bajnáról, Dorogról és helyből, hogy megküzdjenek a különböző övfokozatokért. Korosztálytól függetlenül a minimális 10 kyutól a már nagyon szép 3 kyuig harcolt a csoport.

F. K.

Zrínyi Miklós, a magyar kick-box válogatott szakági szövetségi kapitánya, a megyei kick-box szövetség elnöke, a csúcsot jelentő hat dan birtokosa vezényelte vizsgát. A közös bemelegítés, nyújtás után az első övükre pályázók kezdhették az alaprúgások, alapütések bemutatását. A színesebb övre hajtóktól már elvártak voltak az ugró-, forduló rúgások is. Az úgynevezett technikai erőnlét felmérést szolgálták a huzamosabb időn át végzett ütések, rúgások. Zárásként kifulladásig következtek a fekvőtámaszok, a felülések, a guggolásból felugrások.

A vizsga reggel kilenc órától délután fél ötig tartott, sok szülő padokon ülve szurkolt csemetéjének. A döntés előtt Zrínyi Miklós meghallgatta három tapasztalt, sikeres versenyzője – Hirsch Viktor, Olasz Attila és Ulrich Zoltán – véleményét is.

A hét végi nyergesi meghívásos területi versenyen többen már viselhetik is legelső, 10 kyut jelölő fehér övüket – egy piros csíkkal.

F. K. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!