Sport

2011.01.16. 10:03

Tatabányai bravúr Fehérváron

Amióta a tatabányai tekések tudják, hogy lesz rendes pályájuk, megtáltosodtak.

P. J.

Női Szuperliga, 13. forduló

Köfém SC – TSC 2:6 (3035:3100)

 Érdekes a nők lélektana, és ez különösen a sporteredményekben érhető tetten. Amióta a Tatabányai SC játékosai megtudták, hogy lesz előírásszerű pályájuk, azóta madarat lehetne fogatni velük. Ennek biztos jele, hogy nyertek Székesfehérváron, ahol több mint egy évtizede nem sikerült ez a bravúr.

Hatalmas meccset láthatott a publikum. A vendégeknél Voga 527 fával pontot szerzett, Ficsornének viszont ez, 521 fával, nem sikerült. Ezután Juhos Anikó játékos-edző és Tóth Szilvia közösen gurítottak 120-at (60-at az egyik és 60-at a másik pályára lépő versenyző), ám ez sem használt, hiszen együtt is csak 443 bábut tudtak ledönteni. Soltésznénak ellenben sikerült a pontszerzés, 515 fát dobott. Ekkor 2:2 volt az állás, ám a kék-fehérek húsz fa körüli hátrányban voltak, így a győzelem a házigazdáknak állt.

Ekkor Nagyné (553 fa) és Povedákné (541 fa) vették a golyókat a kezükbe, és eldöntötték a találkozó sorsát. Mindketten nyertek, úgy, hogy Povedákné például – a mérkőzésen egyedüliként – egyetlen szettet sem vesztett. A két sportoló nem csupán a fahátrány dolgozta le, hanem magabiztossá tették a Bányász idegenbeli sikerét.

A Tatabánya a 2010-2011-es pontvadászatban először nyert idegenben. Az összecsapás külön érdekessége, hogy az ellenfél soraiban öt, egykori tatabányai tekés hölgy szerepelt. Ennek megfelelően igazi presztízs csata alakult ki, amelyen „még a hét szűk esztendőnél” is hosszabb ideje Fehérváron nyeretlen TSC-nek sikerült a bravúr. Ehhez az is kellett, hogy a hazaiak se fogjanak ki túl jó napot, mivel a Tatabánya közepes teljesítménnyel is győzni tudott.

Juhos Anikó, a tatabányaiak játékos-edzője: – Amióta megtudtuk, hogy elkészül a lemezelt pálya nálunk is, nagyon feldobódott a társaság. Látjuk, hogy van értelme küzdenünk. Látjuk az alagút végén a fényt, lesz olyan csarnokunk, ahol valóban otthon vagyunk. Köszönjük a városvezetés döntését. Ezek ismeretében még értékesebb az idegenbeli győzelmünk. Végre egy hullámhosszon voltunk. Csak a győzelemre koncentráltunk. Ezért törhetett meg a jég, és nyertünk Székesfehérváron.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!