Sport

2011.01.26. 10:19

Sidi Péter harmadik Az év sportlövője választáson

A komáromi Sidi Péter, a 2009-es év férfi sportlövője 2010-ben harmadik lett a nemzetközi szövetség (ISSF) által szervezett szavazáson.

MTI/Kemma.hu

A júliusi, müncheni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában arany-, légpuskában ezüstérmes, míg a harmadik ötkarikás puskás számban, fekvőben negyedik helyezett magyar sportolót a vb-n mindkét olimpiai pisztolyos számban első japán Tomojuki Macuda, illetve a légpuska világbajnoka, az olasz Niccolo Campriani előzte meg.

A nőknél szintén pisztolyos, az orosz Kira Klimova lett 2010 legjobbja. A huszonnyolc esztendős lövő a világbajnokságon a sportpisztoly 30+30 lövéses számban győzött, légpisztolyban pedig megnyerte a Világkupa-döntőt.

A magyar szövetség döntése alapján 12 felnőtt és 10 junior versenyző vesz majd részt a március első hetében, Olaszországban rendezendő égfegyveres Európa-bajnokságon.
A csapat első számú reménységének egyértelműen Sidi Péter számít. A nőknél egyértelműen a pisztolyos Csonka Zsófia utazhat a legnagyobb reményekkel.

A junioroknál a múlt hétvégi győrszentiváni Hungarian Openen remeklő Péni István is lőállásba lép Bresciában. Az UTE mindössze 13 éves sportolója egészen kiváló, 699 körös eredménnyel lett második a nemzetközi viadalon, csupán 1,3 körrel lemaradva Sidi mögött. A fiatal tehetség azért indulhat el az Eb-n, mert februárban betölti 14. életévét.

Az Eb-csapatban ott van a komáromi színeket képviselő Somogyi Péter, Miskolczi Julianna, Szijj Katinka és Kapás István is.

A magyar Eb-csapat: férfiak: puska: Sidi Péter, Biatovszki Máté, Somogyi Péter, pisztoly: Csizmadia András, futócél: Péni István, Boros László, Harmath András, nők: puska: Miskolczi Júlianna, Karmacsi Ildikó, pisztoly: Csonka Zsófia, Babicz Sára, Tobai-Sike Renáta, junior fiúk: puska: Kapás István, Rimovszki Dávid, Péni István (ifj.), pisztoly: Antal Balázs, junior lányok: puska: Biatovszki Mira, Veres Kata, Szijj Katinka, pisztoly: Nemes Adrienn, Ihos Erika, Mihalkó Nikoletta.

MTI/Kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!