Sport

2011.01.06. 16:01

Megkezdte a felkészülést a Tatabánya-Carbonex KC

Minimális téli szusszanás után, csütörtökön már a Földi Imre Sportcsarnokban találkoztak a Carbonex KC kézilabdázói. Megkezdte a Tatabánya a bajnoki szezonra a felkészülést.

Petrik József

A küzdőtérről kiszűrődő fény és zajok jelezték, foglalt a csarnok. Amikor óvatosan benyitottunk az ajtón Debre Viktor, a kézisek szakvezetője labdával a hóna alatt adta az utasításokat, csapatot „verbuvált”. A társaság egyik felére neon sárga „autós mellény” került a megkülönböztetés miatt. Addigra mi is kiszúrtuk, hogy a tréner markában nem egy vaxtól ragacsos bőrgolyóbis van, hanem egy foci...

– Hagyományosan fél óra futballal kezdjük az új esztendőt – jegyezte meg a vezetőedző. – Aztán két kör erősítés következik, rövid pihenőkkel, rendkívül intenzíven.
Közben döngött a palánk. Kiss Ádám nem hiába loholt Halász nyomába, mert Máté gólhelyzetben rúgott egy olyan kacskát...
– Jó sűrű lesz a februárunk – folytatta Debre Viktor. – Már másodikán Magyar Kupa-meccset játszunk, kedden sorsolják ki az ellenfelünket. Aztán negyedikén bajnoki következik a Füred ellen.

Februárban hét tétmérkőzés vár a Carbonexre, azaz a jövő hónap elejére formába kell lendülnie a társaságnak. Ez azt jelenti, hogy nagyjából másfélhetes erőnléti gyakorlatozást követően már a labdáé, a taktikáé lesz a főszerep.
– Jövő héten már edzőmeccset vívunk – emelte ki a tréner. – Aztán a csehországi Karvinába utazunk egy tornára. Az EHF Kupa első találkozón február 19-én Spanyolországban lépünk pályára.

Mellettünk éppen Melus kapus mutatta be, hogy a nagyobb labdák hárításában is jeleskedik. Úgy kapta le Szabó György lövését, mint azt a bizonyos legyet... Gyuri viszont egy cifra szóvirággal búcsúztatta a portás kezében elhaló akciót.
– Székely István eligazolt tőlünk – mondta a vezetőedző. – Úgy tudom, Görögországba tart. Emellett Kanyó Ádám a Tatai HAC-ban szerepel majd kölcsönjátékosként, mert itt nagyon kevés lehetőséghez jutott, Tatán viszont segíthet a fekete-fehéreknek a bajnoki cím megszerzésében.
Persze Ádám, továbbra is velünk edz, amikor a THAC-nál nincs közös tréning.

A pályán eközben egy formás támadás futott. Ismét Kocsis, Szabó volt a labda útja. Szente kapust, aki most a mezőnyben villanthatott, már átjátszották, ám Melusnak újólag sem tudtak túljárni az eszén... Játék, móka, kacagás jellemezte az első napot. Igaz, mi már az erőnléti edzést nem vártuk meg. Az lehet, hogy „vérrel” és verítékkel járt.

Hiányzók

Kekezovics az ortodox karácsony miatt még a családjával tölthetett néhány napot. Diaz Ivo műtétjét követően elkezdte a rehabilitációs mozgást. Dénes János a nyitó napon engedélyt kapott, hogy fájós fogát kihúzzák. A többiek viszont már mind a fedélzeten voltak.

Petrik József Hiányzók Kekezovics az ortodox karácsony miatt még a családjával tölthetett néhány napot. Diaz Ivo műtétjét követően elkezdte a rehabilitációs mozgást. Dénes János a nyitó napon engedélyt kapott, hogy fájós fogát kihúzzák. A többiek viszont már mind a fedélzeten voltak.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!