Sport

2011.01.23. 12:41

Egy győzelem, egy vereség a hétvége mérlege

A hétvégén már a felsőházban mutatkozott be a Kalafa SE. Amíg a kiskunhalasi lányokat könnyedén legyőzték a tatabányai labdarúgók, addig a csömöriek kifogtak rajtuk.

Kemma.hu

2011. január 22-én került sor az első bajnoki fordulóra Kiskunhalason a női futsal NB II-ben. Az első mérkőzést a házigazda, Kiskunhalas csapata ellen játszották a Kalafa se Tatabánya lányai.

A meccs elején rengeteg helyzet maradt ki, de utána már nem hibáztak a kalafások, így két gólt is sikerült szerezniük. Még az első félidőben egyenlíteni tudott ellenfelük ,végül 2-1-es eredménnyel fordulhattak. A második játékrészben már jóval kevesebb volt a hiba, sokkal jobban odafigyeltek, fegyelmezetten játszottak, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis további hat találatot szerzett a csapat és ezzel meg is nyerték a mérkőzést 8-1-re.

További három pontért a már jól ismert Csömör csapata ellen kellett megküzdeniük. Ezen a mérkőzésen is kétgólos előnyhöz jutottak a Kalafás lányok, de aztán kijött a fáradtság,csökkent az iram, így ellenfelünk nem csak egyenlíteni tudott az első félidőben, hanem vezetést is szerzett. Kétszer is betaláltak. Ezek után nagy feladat várt a Kalafára, mindössze 20 percük maradt további gólok szerzésére. Gólokból nem volt hiány, kétszer is sikerült megrezegtetni az ellenfél hálóját, de ez nem volt elég, ugyanis a csömöri lányok tartották az iramot és két gólt is lőttek.

A tatabányai lányok nem adták fel, végig hajtottak, küzdöttek a meccsen, a másik csapat azonban jobbnak bizonyult. Egyszerűen szerencséjük sem volt,iszonyatos mennyiségű kapufát rúgtak és rengeteg helyzet maradt ki. Az RFC Csömör jól erősített a téli időszakban, sokkal egységesebbé vált csapatuk.

Csatlakozott hozzájuk egy szimpatikus csapat vezető Simonyi András személyében, aki folyamatosan a mérkőzés során fejben is rendeben tartotta a lányokat.

Tanulságként megjegyzendő, hogy rövid kispaddal 8 fő a 12 lehetséges helyett kevésnek bizonyult a magasabb szintű felsőházban, az utolsó pillanatnyi koncentráció hiányzott a kalafás lányokból.

Tatabányai Kalafa Se - Kiskunhalas Fc  8-1 (2-1)

Rubeola Fc Csömör - Tatabányai Kalafa Se  6-4 (4-2)

Góllövők:

 • Szalkai Kitti - 1gól

 • Jezsó Kriszti - 1gól

 • Kovács Fanni - 2gól

 • Szilfai Magdi - 3gól

 • Szabó Kriszta - 5gól
 • Keret: Farkas K., Szilfai M., Jezsó K., Kovács F., Kersák
  N., Kluber Á., Szalkai K., Szabó K.

  Edző: Szabó Lászó

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!