Sport

2010.10.27. 11:06

Megújult a községi egyesület öltözője

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség által több mint 7 millió forint támogatásban részesült a Szomódi Sportegyesület. Ezt az összeget a községi sportöltöző felújítására és az asztalitenisz-szakosztály fejlesztésére fordította a helyi közösség.

Petrik József

A sportöltöző a Kis utca utolsó beépített területe, amelynek korszerűsítés elkerülhetetlen volt, hiszen az épületet 1974-ben adták át és azóta változatlan állapotban „hagyták”. Az öltöző téliesítése nem volt megoldott, már az alapvető funkcióit sem tudta ellátni. A beruházással megvalósult az öltöző fűtési rendszerének kialakítása, az akadálymentesítés, a vizesblokkok átépítése. A felújított épület alkalmas nem csak sporteseményekre érkező vendégek fogadására is.

A klub asztalitenisz-szakosztálya is csak jelentős eszközfejlesztéssel tudott megfelelni a jelenlegi NB II-es bajnokság követelményeinek. Mindössze három versenyzésre alkalmas asztallal rendelkeztek, így nem tudtak férfi és női bajnoki fordulókat helyben rendezni. Az eszközbeszerzést követően már a magasabb osztály kihívásainak is megfelel a terem. Az új sporteszközöket mind az edzéseken, mind a versenyeken mindenki díjtalanul használhatja.

Az egyesület célja, hogy a fejlesztések segítségével a község lakóit minél nagyobb mértékben bevonják a helyi sportéletbe.

Petrik József -->

Címkék#Szomód

Ezek is érdekelhetik