Sport

2010.02.27. 18:52

Olimpikonjelöltek díjazása

Huszonnégy sportágban 277 diákolimpikon és felnőtt vehette át a város legjobb sportolóinak járó érmet, melyre Keresztelő Szent János alakját vésték.

P. P.

 „A vörös szőnyeg nem nekem szól, hanem nektek, önöknek.” Rögtönözve így kezdte beszédét Michl József polgármester péntek délután a Kőkúti iskolában, amikor észrevette, hogy mikrofonhoz lépése után az intézmény igazgatója megigazította a tornaterem burkolatára fektetett textildarab legvégét.

Ezt követően először azt kérte, hogy tapssal köszöntse mindenki a megalakulásának 100. évfordulóját az idén ünneplő Tatai Honvéd Atlétikai Clubot, s ennek eleget tett a városban élő Rózsavölgyi István olimpiai bronzérmes futó épp úgy, mint Balogh Gábor kilencszeres öttusa világbajnok, aki szintén gratulált a kitüntetetteknek.

Mielőtt mindenki megkapta volna az elismerést, a polgármester szólt arról is, hogy tavaly 88 millió forintot tudtak fordítani a helyi sportélet támogatására, ami nem volt több, de kevesebb sem, mint előtte. Sajnálta, hogy 2010-ben nem tudják pótolni az állami támogatás csökkenése miatt keletkező hiányt ezen a területen, ám ennek ellenére bízik abban, hogy hamarosan újra lesz olyan szereplője az olimpiának, aki a vizek városban nőtt fel, s itt érett komoly versenyzővé.

Természetesen nem csak az igazán szép eredményeket elérőket méltatta, hanem edzőiket, felkészítő tanáraikat is.
A 277 kitüntetett nevét hírportálunkon is olvashatják, de most külön is megemlítjük Böjthe Szabolcsét, aki vívásban junior EB első lett, akár csak a felnőtt autóversenyzőknél Hernádi László. Az Európai Ifjúsági Reménységek Tornáján szintén győzött a kajakozó Horváthy Bence, aki az EB-én 4. lett.

A világbajnokságon 3. helyet szerzett a karatézó Czimmermann László, s ugyan ezen a szinten aranyéremmel térhetett haza Szalai Vanessa táncos is. Szólni kell még a THAC sakkozóiról, akik az NB II-ben elsők lettek, a kézilabdázók pedig az NB I. B-en harmadikok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!