Sport

2010.02.06. 14:45

Bakonyi kaland a kupában

Ennél csak könnyebb ellenfelet kaphatott volna Tatabánya Carbonex KC kézilabdacsapata a Magyar Kupa négyes fináléjába vezető úton. A sorsolás azonban azt az MKB Veszprémet „terelte” útjába, amelyik Európa minden csapatának jelentős megpróbáltatást okozna.

P. J.

Ha nem a veszprémiekkel találkoznának a kék-fehérek a hét végén, talán még jelentősége is lenne annak, hogy a bajnoki meccsen magabiztos győzelmet arattak Debre Viktor tanítványai. Jó ugyanis a csapat hangulata, de ez az MKB ellen vajmi kevés lesz.

A kék-fehéreknél a szakvezetés még nem számíthat a műtét után lábadozó Diaz Ivora és Kocsis Csabára. Ennek megfelelően a hét közepén pályára lépett keretből válogathat a vendégek trénere. Bíztató az új fiúk, Sutka és Harsányi formája, gyors beilleszkedése a társaságba, valamint, hogy Szente és Melus is kiválóan teljesített a kapuban.

Marosi László (Zümi), a Carbonex elnöke éppen ezért kiemelte, amennyiben a Tatabánya nagyon jó napot fog ki, a veszprémiek pedig nem „figyelnek” hat-hét gólos vereséggel megúszhatják a bakonyi kirándulást.

– Ilyen különbségű vereség, más csapat esetében, még azt is jelenthetné, hogy esélyünk maradna a továbbjutásra – hangsúlyozta az elnök.
– A Veszprém azonban külön kategória. Mi leginkább arra törekszünk, hogy a lehető leginkább izgalmassá tudjuk tenni majd a visszavágót itthon. A négyes döntőbe jutás ugyanis az oda- és a visszavágó összesített eredménye alapján dől el. Nekünk leginkább a tisztes helytállás lehet a célunk.

Kupamúlt-idéző

A Tatabánya eddig négyszer nyerte meg a Magyar (Népköztársasági) Kupát. A kék-fehér alakulat az első vidéki együttes, amely a trófeát a vitrinjébe rakhatta, még 1969-ben. Ekkor, a Bányász a fővárosban győzte le a Budapesti Spartacus gárdáját. Amióta új rendszerben rendezik a finálét, azaz négyes döntőt tartanak, a Carbonex KC egyszer került a legjobbak közé.

A sportvezetőtől azután is érdeklődtünk, hogy miként áll a Gál Gyula helyettesítésére irányuló keresgélés. Zümi elmondta, szezon közben olyan kvalitású kézilabdázót találni, aki megoldást jelenthet, nagyon nehéz találni. Egy horvát beállóst ugyan tesztelt a Carbonex, de a szakvezetés elvetette a leigazolását, mivel nem volt jobb, mint a jelenlegi keret tagjai. Egyre inkább úgy tűnik, a beállós posztot „belülről” kell megoldania a Tatabányának.

Férfi kézilabda MK, első mérkőzés
MKB Veszprém – Carbonex KC

Veszprém Aréna, vasárnap 18 óra

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!