Sport

2009.11.22. 10:22

Futball bundabotrány - Az Újpest az egyik érintett?

Német sajtóértesülés szerint az Újpest az egyik magyar csapat, amely érintett az európai labdarúgás történetének eddigi legnagyobb bundabotrányában.

MTI

A pénteki bejelentés alapján 13 magyarországi, első osztályú találkozó is szerepel a több mint 200, manipulált végeredményű mérkőzés között. A Bild szombaton úgy fogalmazott: az NB I-ből többek között az Újpest érintett.

"Kijelentjük, hogy az Újpest FC, mint klub semmilyen szinten nem kapcsolható össze az úgynevezett nemzetközi fogadási botránnyal, továbbá a mérkőzések manipulálásával. Felhívjuk mindenki figyelmét,  hogy egyetlen magyar mérkőzést nem neveztek meg konkrétan, így jelenleg még az sem állítható, hogy egyáltalán olyan mérkőzés a  vizsgálat tárgyát képezi, amelynek az Újpest FC volt az egyik résztvevője" - olvasható a lila-fehét egyesület által kiadott közleményben.

Az újpestiek szerint csak annyit lehet megállapítani, hogy nem klub- és bajnokságspecifikus ügyről van szó, mivel a hírek szerint UEFA által rendezett mérkőzések és játékvezetők is érintettek.

"Miután klubunkhoz hivatalos értesítés nem érkezett, érdemi reakció az Újpest FC-től nem is várható. Amíg érdemi, tényszerű információ a vizsgált, állítólagosan magyar érdekeltségű  mérkőzésekkel kapcsolatban nem lát napvilágot, klubunk nem kíván többet a német bulvárlap híreszteléseivel foglalkozni" - szögezi le  az Újpest.

A lila-fehérek közleménye ugyanakkor jelzi, amennyiben hivatalos  felkérést kapnak az ügyben, készek együttműködni az európai és a magyar szövetséggel, illetve az illetékes hatóságokkal, továbbá elhatárolódnak a német bulvárlap eljárásától, amellyel kapcsolatos jogi lépések megtételéről később döntenek.

A fogadási megvesztegetések kilenc országra terjedtek ki, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Magyarország szerepel.
Állítólagos megvesztegetések történtek három Bajnokok Ligája- és  12 Európa Liga-mérkőzésen is. A gyanúsítottak száma meghaladja a kétszázat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!