Sport

2009.10.19. 11:04

Női kosárlabdázóink aranyérmesek az olimpián

Aranyérmet szerzett a 35+ magyar női kosárlabda-válogatott a Sydneyben rendezett Szenior Világjátékokon, közkeletű nevén a veterán olimpián.

kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az aranyérmet nyert csapat tagjai
[/caption] A magyar együttes a Szenior Világjátékok (World Masters Games) végig kiélezett döntőjében 53-44-re győzte le Észtország csapatát.
 A 35éves+ magyar válogatott csapatkapitánya, az oroszlányi származású Zsolnay Gyöngyi a következőket nyilatkozta az ünnepélyes eredményhirdetés után:

- Két évig készültünk a világjátékokra. Mindent annak rendeltünk alá, hogy sikeresen szerepelhessünk. Büszke vagyok a csapatra és arra, hogy örömet okozhattunk hazánknak, az otthoni sportbarátoknak, a magyar kosárlabdázók népes táborának. Úgy érzem, hogy pályafutásunk megkoronázása a mostani aranyérem.
 
 
Zsolnay Gyöngyi és Rausch Anikó többször is megnyerték az NBI/B- a Tatabánya KC színeiben. A csapat edzései és meccsei jelentették a mostani sikere felkészülésének egyik alapját.
Gyöngyi erről a következőket mondta: - Nem csak Pannit és engem ismerhetnek a szurkolók, hiszen csapatunkban az egykori nagy ellenfeleinkkel közösen harcoltunk az aranyéremért. Akik ellen hatalmas csatákat vívtunk, azokkal most vállvetve harcoltunk. Ettől is szép a sport. Külön is szeretném megköszönni tatabányai támogatónknak a segítséget. Az egykori világválogatott tatabányai kézilabdázónak, Marosi Lászlónak köszönhetően gyönyörű szép nemzeti mezben léphettünk pályára. Laci barátunk és a JAKO sokat tett azért, hogy méltóképpen tudjuk képviselni a magyar színeket - mondta Gyöngyi.

A 35 év felettiek mezőnyében induló magyar női szenior válogatott két éve alakult Zsolnay Gyöngyi 110-szeres válogatott, ötszörös magyar bajnok és ötszörös kupagyőztes, Euroliga bronzérmes játékos vezetésével. Olyan egykori élvonalbeli kosárlabdázók alkotják a csapatot, mint például Rausch Anikó, Kosjár Katalin, Rónaszéki Szilvia, Horváth Edit, Klucsik Ágnes, Maracskó Barbara, Bérczi Katalin. Kitűzött céljuk az volt, hogy minél jobban szerepeljenek a World Masters Games-en. Mostani sikerük felülmúlta legszebb álmaikat is. A magyar válogatott, miután megnyerte csoportja küzdelmeit, a rájátszásban nem talált legyőzőre.  A döntőben a mieink a verseny egyik nagy esélyesét, Észtországot múlták felül, nagy küzdelemben. Az aranyérmes csapat szándékai szerint együtt marad, hogy négy év múlva Torinóban is képviselhesse a magyar színeket.

28 292 versenyző szállt harcba az érmekért

A Szenior Világjátékok a világ egyik legnagyobb sporteseménye, amelyet négy évente rendeznek meg. A legutóbbi versenyeknek a kanadai Edmonton adott otthont, 2013-ban pedig az olaszországi Torinó lesz az esemény házigazdája.

A 2009- es Szenior Világjátékokat a Sydney-i olimpia helyszínein rendezték. A megnyitó és záróünnepségnek az olimpiai láng jelenlétében az olimpiai stadion adott otthon. Az idei világjátékokon több rekord is megdőlt: 72 különböző helyszínen a világ csaknem száz országának 28 292 versenyzője szállt harcba az érmekért. Kiemelkedő figyelmet érdemelt a 100 éves súlylökő Ruth Frith, vagy a kanadai Noel Morow, aki 71 évvel első úszó aranyérme után most ismét ünnepelhetett. Nagy feltűnést keltett még a 70 éves+ kategóriában aranyérmes súlyemelő Friedrich Steiner, aki példátlan módon a saját olimpiai bajnok fia, Mattias Steiner után nyert meg egy rangos világversenyt.

A 2009- es Szenior Világjátékokat a Sydney-i olimpia helyszínein rendezték. A megnyitó és záróünnepségnek az olimpiai láng jelenlétében az olimpiai stadion adott otthon. Az idei világjátékokon több rekord is megdőlt: 72 különböző helyszínen a világ csaknem száz országának 28 292 versenyzője szállt harcba az érmekért. Kiemelkedő figyelmet érdemelt a 100 éves súlylökő Ruth Frith, vagy a kanadai Noel Morow, aki 71 évvel első úszó aranyérme után most ismét ünnepelhetett. Nagy feltűnést keltett még a 70 éves+ kategóriában aranyérmes súlyemelő Friedrich Steiner, aki példátlan módon a saját olimpiai bajnok fia, Mattias Steiner után nyert meg egy rangos világversenyt. Az aranyérmet nyert csapat tagjai -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!