Sport

2009.07.06. 18:29

Recsák Tibor a hetedik helyre futott Ausztriában

A komáromi Európa Futóklub versenyzői az ausztriai Veitschben szervezett Veitsch Alpin Marathon kupán vettek részt. Recsák Tibor a hetedik helyen végzett.

H. K.

A megmérettetést immár huszonnegyedik alkalommal rendezték meg. A viadal távja ötvenhat kilométer futás volt az Alpokban, háromezer méteres szintkülönbség leküzdésével, egyéni és váltó kategóriában. A komáromi futók már több mint tizenöt éve indulnak ezen a versenyen.
Közülük legeredményesebb az egyéniben induló Recsák Tibor – aki már nyert 1995-ben –, idén a hetedik helyet szerezte meg.

A KEFE fiatal korosztálya, Dombai Gábor, Marton Zsolt, Tóth Bálint felállásban küzdött, Dobi Zsigmond másodszor is vállalkozott a teljes táv megtételére. A szeniorok közül Langschadl József, és Mikolasek Sándor rutinosan futották a versenyszakaszukat.

A legelégedettebb Horváth János volt, aki először indult az ausztriai erőpróbán, először vállalkozott csapatváltóra a második alkalommal futó Viczena Jánossal. Kimerülten, de sikeresen célba értek. A kísérők sem unatkoztak, taxi-buszokkal feljutottak az 1600 méter magasan levő második váltóhelyre, itt várták be a váltást, drukkoltak és izgultak az együttesért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!