Sport

2009.07.25. 18:00

Jól lapátoltak a tataiak

A Tatai Hódysport Egyesület versenyezői a közelmúltban kiválóan szerepeltek a versenyeken, számos érmet zsebeltek be.

K. T. J.

 A Tatai Hódysport Egyesület Szolnokon, a vidék bajnokságon hat aranyat, nyolc ezüstöt és két bronzérmet, Szegeden a felnőtt ob-n egy harmadik helyet, Poznanban az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon egy negyedik helyezést „lapátoltak” össze. Ezek mellett számos kiváló helyezést értek el a vizes sportág képviselői a hazai versenyeken.

A kitűnő szakmai munka eredménye, hogy az elmúlt szezonban a több, mint harminc egyesület pontversenyében a tizenharmadik helyet szerezték meg. Idén szeretnénk feljebb emelni a mércét, célunk az első tíz egyesület között végezni – mondta el kérdésünkre Császár Attila, az egyesület vezetőedzője.

A Tatai Hódysport Egyesület vidék-bajnokságon elért érmes helyezései

Aranyérmesek: Nagy Gábor, Berbás Hanna, Horti Dávid Orsolya, Varga Botond, Kovács Balázs, Nagy Márton, Cseresznyés Hunor, Szabó Kira, Zahora Orsolya, Kovács Sára, Orisek Viktória, Sekk István, Nagy Bence, Varga Ábel, Hajdú Róbert, Varga Botond, Szilágyvári Donát, Cseresznyés Hunor.

Ezüstérmesek: Nagy Gábor, Gacsal Ákos (K-I 1000 m és K-I 4000 m), Szilágyvári Donát, Szabó Kira, Orisek Viktória, Kovacsovics Dorina, Berbás Hanna, Horti Dávid Orsolya, Nagy Gábor-Czina Zoltán(K-II 1000 m) Varga Ábel-Hegedűs Róbert. Bronzérmesek: Nagy Gábor-Czina Zoltán (K-II 500 m), Gacsal Ákos

Haladjunk sorrendben. A szolnoki eredmények nem is számítottak meglepetésnek, a begyűjtött érmekre, helyezésekre számított a szakvezetés. A szegedi felnőtt ob-n elért éremre annál inkább. Nagy Gábor Kassai Álmossal (BSE) olyan haditettet vitt véghez, amilyet tatai kajakos több, mint húsz éve nem ért el. A harmadik helyet szerezték meg K-II 1000 méteren.

Ugyancsak a tatai Nagy Gábort dicséri, hogy K-IV 1000 és K-IV 500 méteren is ötödik helyen ért célba csapattársaival. Meg kell említeni, hogy „Kese” – Nagy Gábor beceneve – munka mellett végzi az edzéseket és érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét. A poznani ifjúsági és U23-as Eb-n Horváth Bence tette le névjegyét. A K-II 500 méteres távon Csóka Gergővel  végzett a negyedik helyen, mindössze négy század másodperccel lemaradva a győztestől, az olasz egységtől. Csupán célfotó döntött a pozíciók sorrendjéről.

Az első éves ifjúsági korú versenyző korát meghazudtoló biztonsággal, taktikával lapátolt  társával együtt. A viharos szél pedig nehezítette dolgukat, de azzal is megbirkóztak. Idén még egy jelentős versenyen ül hajóba Horváth Bence, új párjával Balogh Marcellel 500 és 1000 méteren próbálja érmei számát gyarapítani a magyar bajnokságon, augusztusban. A magyar válogatott egyébként öt aranyat, három ezüstöt és kilenc bronzérmet szerzett a kontinensviadalon.

Ezüstérmesek: Nagy Gábor, Gacsal Ákos (K-I 1000 m és K-I 4000 m), Szilágyvári Donát, Szabó Kira, Orisek Viktória, Kovacsovics Dorina, Berbás Hanna, Horti Dávid Orsolya, Nagy Gábor-Czina Zoltán(K-II 1000 m) Varga Ábel-Hegedűs Róbert. Bronzérmesek: Nagy Gábor-Czina Zoltán (K-II 500 m), Gacsal Ákos -->

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!