Sport

2009.07.16. 12:42

Európa-bajnoki főpróba Tatabányán

Nemzetközi szintű pályaavatót tartott a TDKE, melyen hazánkkal együtt nyolc nemzet ifjú tehetségei álltak a rajtvonalhoz.

Hamburger Kinga

A Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület (TDKE) tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Turul kupát, valamint pályaavatót is tartottak. A megmérettetést a tatabányai görkorcsolya pályán, az olimpikonok útján szervezték. Az amatőr és a profi kategóriában az első három helyezett érmet, a negyedik, ötödik továbbá a hatodik helyezett pedig oklevelet kapott.

Hét ország ifjú kiválóságai képviseltették magukat a nemzetközi viadalon, érkeztek  Németországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, továbbá Lengyelországból is. Lugosi Lászlótól, a TDKE edzőjétől  megtudtuk, hét korcsoportban mérték össze tudásukat a fiatalok.
– A verseny egyben válogató is volt a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságra, amit Belgiumban rendeznek majd. Közép-Európa eddigi legnagyobb versenyét rendeztük meg, több mint kétszázan álltak a rajtvonalhoz.

Úgy érzem sikeresen zártuk ezt a két napot, a kicsik is hozták a papírformát, jelenleg nincsenek edzések, nyári szünetet tartunk mi is az egyesületnél, augusztus elején kezdünk. Az Eb-re készülők – Ipach Robin, Maxim Zsombor, Kiss Jenni, és Fecskés Orsolya – azonban folyamatosan tréningeznek. A pálya és a környezete is tetszett a vendégeknek, de kicsit hullámosnak találták, a közeljövőben szeretnénk ezt a hibát kijavíttatni. A szülők segítségével felújítottuk a görkorcsolya pálya mellett álló épületet, amit már használatba is vettünk – mondta Lugosi László.

A szakember azt is hozzátette, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a lengyelek, tehetséges gyerekek érkeztek a versenyre, de az osztrákoktól és a szlovákoktól is erős mezőny utazott ide.

A TDKE dobogósai összetettben:
profi kategória: felnőtt nő: 1. hely: Fecskés Orsolya, 2. hely: Ipach Daniella,
Felnőtt férfi: 1. hely: Kiss Gábriel,
Junior A nő: 3. hely: Kiss Jenni
Junior A férfi: 1. hely: Ipach Robin,
Junior B férfi: 3. hely: Makszim Zsombor, junior D férfi: 1. hely: Frecska Péter, 3. hely: Gila Bálint,
Junior E nő: 1. hely: Fábián Fanni
Junior E férfi: 3. hely: Gyurmánczi Dániel, junior F férfi: 3. hely: Remete Botond.
Amatőr: felnőtt női (-1995): 1. hely: Ipach Róbert, 3. hely: Györök Dóra,
lány (1996-1999): 1. hely: Nemes Alexandra, 3. hely: Mohi Petra, fiú (1996-1997): 1. hely: Fóthy Zoltán, fiú (1998-1999): 2. hely: Pintér András, fiú (2000-2003): 1. hely: Fóthy Gergő, 2. hely: Árendás Bence,
lány (2000-2003): 1. hely: Ridó Nikoletta, 2. hely: Farkas Dorina, 3. hely: Mohi Csilla,
0. korcsoport, női: 2. hely: Gengeliczky Dorottya, 0. korcsoport, fiú: 2. hely: Herendi Ákos.
Váltó: junior D + E + F, női: 3. hely: TDKE – RSV Gera: Meszes Rebeka, Fábián Fanni, Riedel Chayenne,
Junior D + E + F, férfi: 1. hely: Frecska Péter, Gila Bálint, Remete Solt,
Junior B + C, férfi: 1. hely: Makszim Zsombor, Gengeliczki Domokos, Frecska Máté,
Felnőtt + junior A női: 1. hely: Fecskés Orsolya, Ipach Daniella, Kiss Jenni,
Felnőtt + junior A férfi: 1. hely: Ipach Robin, Gengeliczky Donát, Kiss Gabriella.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!