Sport

2009.07.07. 14:02

Eb-esélyek: kedvező sorsolással nem lesz esélytelen Koller András

Immáron harmadik hete a magyar válogatott edzőtáborában készül Koller András, a Tatabányai SC birkózó üdvöskéje. A legutóbbi sikeresen megvívott viadalon érdemelte ki András az Eb-kiküldetés jogát.

P. J.

Egyébként a válogatott felkészülésében még egy kiváló tatabányai sportoló is részt vesz, Ungi Lajos, aki a kerettagok, illetve szakvezetők munkáját segíti edzőpartnerként.

Katona Géza, a TSC birkózóinak vezetedzője elmondta, hogy 63 kilóban, ahol Koller indul, rendkívül népes a mezőny. Elég, ha csak a szovjet utódállamok korosztályos legjobbjaira gondolunk. Ez legalább 6-7 kiváló versenyzőt jelent, de egyre inkább számolni kell a szerbekkel, franciákkal és a németekkel is, miközben az Ibériai-félszigeten is hatalmas fejlődésnek indult a sportág.

– Úgy gondolom, hogy egy jól sikerült felkészülés és kedvező sorsolás mellett Andris nem esélytelen – mondta a szakvezető. – Nem tagadom, a mostani rendezési rendszerben, miszerint csak a csoportgyőztestől vereséget szenvedő birkózó mérkőzhet úgymond, vissza, a szerencsének is megnövekedett a szerepe a szőnyegen. Azzal is számolni kell, hogy Szerbiában lesz a kontinensviadal. Én úgy tippelem, ha minden klappol a legjobb hat közé kerülhet versenyzőnk.

A szerbiai Európa-bajnokság július 25-én kezdődik. Addig a magyar csapat a fővárosban készül a nagy megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!