Sport

2009.05.02. 11:44

Negyedik hellyel kezdte az idényt Hernádi László

Hernádi László a nagyszerű negyedik helyezést érte el a gyorsasági autósok Európa-bajnoki idénynyitó hegyi versenyén az ausztriai Rechbergben és ezzel tíz Eb-pontot szerzett.

kemma.hu

  A tatai autós két okból is tarthatott az idei első Eb-futamtól. Egyrészt a rechbergi hegyek között korábban a hatodik helyezés volt a legelőkelőbb számára, másrészt pedig a nyolcszoros zónabajnok még nem szokta meg igazán az új járgányt, a Mitsubishi Lancer EVO8-at. Ennek ellenére Hernádi jól szerepelt az öt kilométer hosszú pályán: a második felfutáson 2 perc 28 másodperces idejével megjavította korábban a BMW-vel futott pályacsúcsát. De mivel az első futamban három másodperccel rosszabb időt futott, hajszállal lemaradt a dobogóról.

– Az első futamban óvatosabban haladva szinte csak ismerkedtem a Mitsubishivel, a másodikban aztán bátran a gázra léphettem – mondta el a versenyző. – Igazán biztató, hogy ezen az Eb-futamon sikerült megdönteni saját egyéni csúcsomat. Eddigi legjobb eredményemet produkáltam Rechbergben, hiszen ez a pálya valódi mumusom volt korábban. A végén némileg sajnáltam azt a három másodpercet, amivel akár dobogóra is állhattam volna. Hozzá kell tennem, néhány éve a 2:28-as felfutással versenyt lehetett itt nyerni. Ennyit fejlődött a technika. Az ausztriai szereplés újabb lendületet ad a folytatásra – értékelt Hernádi.

Végeredmény

Gyorsasági hegyi Eb-futam, Rechberg, Ausztria, A kategória:

1. Janik, Vaclav (cseh, Mitsubishi Lancer EVO8) 4.47.779, 2. Schweiger, Christian (osztrák, VW Golf IV KitCar) 4.54.576, 3. Kreim, Achim (német, Mitsubishi Lancer EVO8) 4.58.504, 4. Hernádi László (Mitsubishi Lancer EVO8) 5.00.557.

1. Janik, Vaclav (cseh, Mitsubishi Lancer EVO8) 4.47.779, 2. Schweiger, Christian (osztrák, VW Golf IV KitCar) 4.54.576, 3. Kreim, Achim (német, Mitsubishi Lancer EVO8) 4.58.504, 4. Hernádi László (Mitsubishi Lancer EVO8) 5.00.557. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!