Sport

2009.05.02. 16:02

Megyei sikerek az ob-futamon és gyenesdiási Kürtös kupán

Pilisszántón rendezték az olimpiai krossz magyar kupa első futamát a Pilis kupáért.

K. E.

Külföldről is érkeztek a nemzetközi bejegyzésű megmérettetésre, összesen háromszáz bringás pattant nyeregbe a különböző kategóriákban. A rendezők egy 5,4 kilométer hosszú, kemény pályát jelöltek ki. A résztvevőket szép idő fogadta, de nem kellett a hőséggel is birkózniuk.


A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub színeit Kovács Botond képviselte a Masters 1 kategória 36 fős mezőnyében. Megyeszékhelyünk sportolója a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel, de ideje a középtáv harmadik helyéhez is elég lett volna. A futam után Kovács Botond számolt be élményeiről: – Többször betegség zavarta a téli felkészülésemet, így kellemes meglepetés a bronzérem. A verseny elején féltem, hogy nem bírom végig a tempót, de szerencsére nem így történt.
***
Harmadik éve rendezik meg a családias hangulatú Kürtös kupát Gyenesdiáson. Komoly mezőny gyűlt össze a viadalon, az indulóknak 3,3 kilométeres, gyors pályán kellett bizonyítani kitartásukat és gyorsaságukat. Szép megyei sikerek születtek: hosszú távon (hat kör) az oroszlányi, de a budapesti Bringabanda színeit képviselő Búr Zsolt a második helyen tekert a célba, mögötte a TKTK-s Kovács Botond érkezett a harmadik pozícióban. Közép távon (3 kör) az oroszlányi, de szintén bringabandás Szalai László a legjobbnak bizonyult, ahogy a szenioroknál a komáromi Gelle László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!