Sport

2009.01.03. 10:24

Családban marad - Olimpikonunk apja a válogatott új edzője!

Az Ippon Judo Tatabánya SE trénerét az edzőbizottság javaslatára nevezték ki a női válogatott vezetőjének. A szakember érmet remél Londonban.

Kovács Eszter

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Csernoviczki Csaba
[/caption]Az eddiginél is több feladat vár az Ippon Judo Tatabánya SE trénerére, az olimpikon Csernoviczki Éva edző-édesapjára, Csernoviczki Csabára, hiszen a közelmúltban nevezték ki a női szakág vezetőjének.

Ahogy a Tarjánban élő és Tatabányán edzősködő szakember elmondta, kicsit meglepte a felkérés, de nagyon örült neki:
– Az edzőbizottság javaslatát egyöntetűen fogadta el, támogatta az elnökség. Jó érzés volt, bizalmukat meg is köszöntem – kezdte Csernoviczki Csaba, majd arra kértem, vázolja legfontosabb feladatait szakágvezetőként:

– Még szorosabbra kell fűznöm a kapcsolatot a női válogatott gerincét adó versenyzők edzőivel, igazi csapatmunkát szeretnék végezni velük karöltve. A felkészülés váza már körvonalazódott, elkészítettem a programot is, ebben persze vannak személyre szabott elemek is. Folyamatban van az edzőtáborok idejének egyeztetése. Ezek mellett nagy erőket szeretnék mozgósítani, hogy az utánpótlás korú kiválóságokat is felzárkóztassuk, beépítsük őket a felnőtt keretbe. Természetesen cél a szakmai színvonal tovább emelése is – derült ki a feladatokról.

Változik a világranglista-rendszer

Az év végén elbúcsúzik a régi világranglista, januártól új rendszerben számítják a pontokat. 2007-hez képest egyetlen pozíciót csúszott hátrébb Csernoviczki Éva, aki a 48 kilogrammosok között a kilencedik helyen zárta az évet. Január elsejétől új rendszer szerint készül a világranglista, a magyar dzsúdósok hét különféle viadalon szerezhetnek pontokat. Az új rendszerben a Világkupákon, a Grand Prix-, a Grand Slam- és a Masters-versenyeken, továbbá a kontinensbajnokságokon, a világbajnokságon és az olimpián lehet majd pontokat gyűjteni.

A szakember hozzátette, hogy mozgalmas lesz a 2009-es esztendő, hiszen felnőtt Eb-t és vb-t is rendeznek, valamint korosztályos világverseny is szerepel a versenynaptárban. A válogatott januártól minden kedden keretedzésen találkozik, melyek helyszíne a fővárosi Honvéd cselgáncsterme. A szakágvezetők – a férfiaké Nagysolymosi Sándor – megbízatása a londoni olimpiáig szól, így Csernoviczki Csabának is határozott elképzelése van a következő ötkarikás játékokat illetően:

– Pekingben nem sikerült az éremszerzés, a cél, hogy Londonban másképp legyen. A Csernoviczki Éva, Baczkó Bernadett, Mészáros Anett alkotta vázra építkezve a több női kvótáért dolgozunk majd. Az utánpótlás korosztály nagy reménységeit kell 2012-ig felzárkóztatni a világ felnőtt élmezőnyéhez: Maros Barbarát, Joó Abigélt és Gáspár Esztert. A közös munka során az lebeg majd a szemünk előtt, hogy Londonban megszületik az első magyar női dzsúdós érem.

Kovács Eszter Változik a világranglista-rendszer Az év végén elbúcsúzik a régi világranglista, januártól új rendszerben számítják a pontokat. 2007-hez képest egyetlen pozíciót csúszott hátrébb Csernoviczki Éva, aki a 48 kilogrammosok között a kilencedik helyen zárta az évet. Január elsejétől új rendszer szerint készül a világranglista, a magyar dzsúdósok hét különféle viadalon szerezhetnek pontokat. Az új rendszerben a Világkupákon, a Grand Prix-, a Grand Slam- és a Masters-versenyeken, továbbá a kontinensbajnokságokon, a világbajnokságon és az olimpián lehet majd pontokat gyűjteni.

Csernoviczki Csaba Csernoviczki Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!