Sport

2008.11.23. 21:10

Ez igen: olimpikonunk megint Európa-bajnok lett

A horvát fővárosban rendezték meg a 23 évesnél fiatalabb dzsúdósok Európa-bajnokságát. Természetesen a magyar válogatott tagja volt a Tarjánban élő kiválóság, az Ippon Judo Tatabánya SE 48 kilogrammos versenyzője, Csernoviczki Éva is.

K. E.

Évi hagyományosan jól szerepel az U23-as kontinensviadalokon, hiszen 2003-ban, az akkor még nem hivatalos Eb-n győzött, majd a diadalt 2006-ban is megismételte. Egy éve ezüstérmes volt, így az idén újra szeretett volna a dobogó legfelső fokára állni.
A verseny részleteiről az edző-édesapa, Csernoviczki Csaba számolt be:

– Rendkívül erős korosztályról van szó, ezt bizonyítja, hogy 42 ország 298 cselgáncsozója, köztük több olimpikon lépett tatamira Horvátországban. Évi szerb ellenféllel kezdett, idő előtt befejezte a meccset, ahogy a következő, szlovák rivális ellenit is. A harmadik mérkőzésen az első értékelhető akciót a holland lány jegyezte, de ez jó hatással volt Évire, hiszen ezután átvette az irányítást, és végül magabiztosan jutott a döntőbe. A fináléban portugál dzsúdóssal nézett farkasszemet, de nem sokáig, hiszen 1 perc 28 másodperc elteltével győztesen hagyhatta el a tatamit egy belső combdobást követően – mondta Csernoviczki Csaba, majd röviden értékelte lánya-tanítványa egész éves teljesítményét.

 Évi pazar sorozatot produkált, hiszen 2007. szeptembere óta, az olimpia kivételével, ahol elindult, dobogóra állt. Az ötkarikás élmények még feldolgozás alatt vannak, de túl leszünk ezen is. Az erőltetett menetben Évi sokat fejlődött, kezd beérni a rengeteg munka. Ma már a világ élmezőnyébe tartozik, jelenleg az ötödik a világranglistán, de volt már harmadik is. December közepéig jól megérdemelt pihenőjét tölti, majd elkezdjük a felkészülést, mely más lesz, mint az elmúlt szezonban. Most lesz időnk minden területre koncentrálni. Jövőre aztán felnőtt Eb-t és világbajnokságot is rendeznek. Új versenyrendszer van kialakulóban, komoly pénzdíjak is gazdára találnak a következő évben, és egyes szabálymódosításoknak köszönhetően látványosabbá is válik a cselgáncs – zárta szavait Csernoviczki Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!