Sport

2008.09.04. 16:56

Köszönetet mondtak olimpikonjainknak

– Egy kis országnak a világhírt a sportolók hozhatják el. Bízom benne, egyikükben sem maradt tüske, és úgy érzik, a legjobb formájukat hozták – köszöntötte szűkebb hazánk olimpikonjait és edzőit dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, majd Horváthy Lóránttal, a Sportért, Sportolókért Alapítvány kuratóriumának elnökével adott át elismeréseket csütörtök délután.

Mudri Anna

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Olimpikonjaik és edzőik a csütörtök délután a megyeházán tartott fogadáson (Fotó: Molnár Viktória)
[/caption]

– Az első mérkőzéseken sikerült elvonatkoztatnom attól, hogy egy olimpián vagyok. Csak az utolsó meccsemen nem sikerült, ott vereséget szenvedtem, és nem mehettem a bronzéremért – mesélte Csernoviczki Éva cselgáncsozó.

Füsti Edina gyalogló elmondta, életre szóló élmény marad a pekingi két hét:
– Minden adott volt a felkészüléshez, a magyar csapat hangulata is jó volt. Aki csak tudott, elment a többiek mérkőzéseire. Én a kézilabdásokat és az atlétákat néztem meg, előtte ugyanis készültem a versenyre – árulta el Füsti Edina.

Sidi Péter sportlövő és Kassai Viktor, a focidöntőt vezető FIFA-játékvezető nem tudott résztvenni az eseményen, helyettük Kisvárdai István edző, illetve a fináléban asszisztensként közreműködő Erős Gábor mesélt.

– A sportlövészetben az a különleges, hogy húsz-huszonöt egyforma képességű sportoló áll ki. Az volt a taktikánk, hogy Péter a legelején lőjön nagyot, hogy a közönség tomboljon, s az utána következő ne tudjon koncentrálni. Sajnos, az első lövés után dermedt csönd volt, csak a döntőre sikerült jót lőnie – mondta Kisvárdai István.

Kassai Viktor, a labdarúgó döntő játékvezetője éppen egy UEFA- edzőtáborban volt a köszöntéskor. Asszisztense, Erős Gábor elmesélte, az volt a fontos, hogy az első meccsük jól sikerüljön.
– Éppen augusztus 20-án tudtuk meg, hogy mi vezethetjük a döntőt. Amikor pályára léptünk, el kellett felejtenünk, hogy milliók néznek minket. Most már a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra készülünk, a bő keretben helyet kaptunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!