Sport

2008.08.22. 11:41

Ezüstérmes az észak-komáromi kajaknégyes

A magyar 1000 m-es férfi kajaknégyes ötödik helyen végzett a döntőben a pekingi olimpián. A szlovákiai, észak-komáromi kvartett a fehéroroszok mögött a második helyen érkezett célba, így ezüstérmet hozhatnak haza. Gratulálunk nekik!

MTI/kemma.hu/bumm.sk

Magyarország kétszeres címvédő volt ebben a számban, de a Sydneyben és Athénban győztes egységből csak Vereckei Ákos maradt  hírmondónak, hozzá ezúttal - a többfordulós válogatók végén - a  vezérevezős Sík Márton, valamint Beé István és Bozsik Gábor  csatlakozott. A kvartettnek kevés ideje volt a felkészülésre, de  tagjai egyöntetűen azt állították, hogy éremért érkeztek a  játékokra. S hogy esélyesek lehetnek a dobogóra, azt hétfőn, az  előfutamban bizonyították is, hiszen remekül lapátolva, a győztes  németektől alig lemaradva másodikként ért a célba.

A beharangozók az Athénban második, vb-címvédő németek és az  Európa-bajnok szlovákok csatáját prognosztizálták az aranyért, s  részben igazuk is lett, hiszen 600 m-ig a szlovákok vezettek a  németek előtt. Ekkor azonban "megjelentek" a fehéroroszok, akik át  is vették a vezetést és hajrát is jól bírva végül - némi  meglepetésre - megszerezték az aranyérmet. 

A magyarok a gyengébb kezdet - 250-nél nyolcadik hely - után  egyre kapaszkodtak feljebb, de az ötödik hely a végállomást  jelentette számukra.

Rengetegen ünnepeltek a Klapka téren

Ezüstérmet szerzett a pekingi olimpián a komáromi kajaknégyes. A beharangozók az Athénban második, vb-címvédő németek és az Európa-bajnok komáromi fiúk csatáját prognosztizálták az aranyért, s részben igazuk is lett, hiszen 600 m-ig a Tarr György, Vlček Erik, Riszdorfer Mihály és Riszdorfer Richárd összetételű csapat vezetett a németek előtt. Ekkor azonban "megjelentek" a fehéroroszok, akik át is vették a vezetést és hajrát is jól bírva végül - némi meglepetésre - megszerezték az aranyérmet.

Komáromban, a Klapka téren népes tömeg kísérte végig a szlovákiai csapat küzdelmét. A versenyt követően a fiúk edzője, Soós Tibor élőben hallgathatta a tömeg buzdítását. Hétfőn este 8 és 10 óra között többezres tömeget várnak Komáromba, a Klapka térre, ahol a hazatérő ezüstérmes csapatot fogadják.

Komáromban, a Klapka téren népes tömeg kísérte végig a szlovákiai csapat küzdelmét. A versenyt követően a fiúk edzője, Soós Tibor élőben hallgathatta a tömeg buzdítását. Hétfőn este 8 és 10 óra között többezres tömeget várnak Komáromba, a Klapka térre, ahol a hazatérő ezüstérmes csapatot fogadják. Szlovákiai kajaknégyes -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!