Sport

2007.10.15. 14:52

Fábiánné: Janics Natasa menekül

Janics Natasa, kétszeres olimpiai bajnok kajakos tegnap sem jelent meg a válogatott edzőtáborában, Tatán. Párja, Kovács Katalin szerint a kajakosoknak önmagukat kell legyőzniük. Az edző szerint ez Natasának már nem megy.

Szűr Annamária

Janics Natasa távolmaradása nem lepte meg edzőjét. Fábiánné Rozsnyói Katalin, saját szavaival élve, számos gesztust tett már sportolója kedvéért, de úgy látszik, Natasának már csak annyira futotta, hogy ne jelenjen meg Tatán.

– Az edzéseken egymás ellen versenyeznek a sportolók. Futásban, úszásban is le kell győzniük egymást. Ha valaki száz százalékos teljesítményt nyújt, a többiek azért hajtanak, hogy jobbak legyenek nála. Janics Natasának ez azóta nem megy, mióta olimpia bajnok lett Sidney-ben – mondja Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki szerint Janics azért nem jelent meg Tatán, mert fél. Nem meri felvenni a kesztyűt.

Szabó Gabriella és Kozák Danuka, csakúgy, mint a többi sportoló, meglepődött, hogy Natasa nem élt az edzőjük által felkínált lehetőségekkel.

– Kovács Katalin az idén egyesben kárpótolta magát, nagyszerű eredményeket ért el – mondta a két lány.

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint mindenki öregszik, és bizony az előző olimpia óta eltelt három évben senki sem lett fiatalabb. Janics Natasa sem.

 – A média adta meg az esélyt Natasának, hogy azt csináljon, amit akar. Úgy látszik, van, aki mindent, s van, aki semmit sem tehet meg. Mostantól legyen a szövetség gondja, dolga, hogy rendbetegye ezt a dolgot – vallja az edző, aki szerint nem az a fontos, hogy Natasa nem jött el, hanem az, hogy a nyolc kajakos megjelent a tatai edzőtáborban.

A következő két hétben erőnléti edzéseket tart majd a keret Tatán. Fábiánné Rozsnyói Katalinnal az olimpiáig kidolgozott edzésterve van.

– 325 nap múlva lesz a kajak-kenu döntő az olimpián, utána visszavonulok. Elegem lett a hercehurcából. Bizony, Janics Natasa viselkedése, és a körülötte kialakult helyzet is nagyban befolyásolta döntésemet. A következő 43 hetet ki kell bírni még – tudjuk meg az edzőtől, akinek a kajakos lányok sokat segítenek lelkileg.

Naponta háromszor edzenek a sportolók. Ők mindent megtesznek a sikerért, de ez Janics Natasáról nem mondható el Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint: „aki dolgozik, annak semmi sem rossz, semmi sem árt. Aki könnyen veszi a felkészülést, aki később erőlteti majd másokra magát, az erkölcstelenül viselkedik a becsületes sportolókkal szemben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!