SÉTA

2013.04.05. 10:09

Félelmeink hálójában

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor érzi, hogy változás következik. Olyan változás, amely nem kérdezi meg, hogy épp jó időben toppan-e be, csak jön. Megállíthatatlanul.

Pataky Diána (Árpád Gimnázium)

Az életben ez a sok sok apró, és olykor sorsdöntő változás alakít bennünket. Néha észre sem vesszük, hogy a változás, ami tulajdonképpen már egy bizonyos idő óta zajlik, végig itt volt a szemünk előtt. Ez nagy a baj velünk. Sosem akarunk szembenézni bizonyos változásokkal, folyamatokkal. Próbáljuk elhesegetni a gondolatot, miközben könnyen lehet, hogy hogy az már bekövetkezett.

Megpróbáljuk visszaforgatni az időt, miközben fogalmunk sincs mit pazarolunk az életünkből. Megpróbálunk felejteni, hiú ábrándokat kergetni, hogy valaki visszajön hozzánk. Felépíteni újra és újra a bizalmat. Csak az a nagy probláma, hogy útközben egyszer sem valljuk be magunknak, hogy ahogy az idő múlik , egy pillanat sem jön már vissza, amit újra meg újra átélnénk, és emelett mi sem vagyunk a régiek.

Elgondolkodtató, hogy vajon meddig érdemes küzdeni. Vagy mi is valójában a küzdés ? Az, hogy kitartunk valami mellett, mert ez az egyetlen, amibe kapaszkodni tudunk? Mert egyedül itt, vele, általa voltak igaz érzéseink? Mert itt éreztük azt, hogy fontosak vagyunk, hogy nem csak részei vagyunk az univerzumnak, hanem létezésünknek valami oka is van ? Ezért küzdünk? Vagy inkább félünk rájönni, hogy ez alatt az idő alatt hazudtunk magunknak?

Beismerni magunknak, hogy nem is azért küzdünk, mert erősek vagyunk, hanem mert túlságosan gyengék, ez a nehéz feladat. Tartunk a továbblépéstől. Nem merjük elfogadni, hogy vesztettünk. Túlságosan fáj az egónak. Inkább elhisszük, hogy valami a végzetünk lehet, vagy ezt írták meg a nagykönyben, nekem ez a sorsom...sorolhatnám. Ezt nevezik félelemnek. Akkor kezdesz megerősödni, ha rájössz, néha az egyetlen megoldás a továbblépés. És el kell fogadni a változást. A változás elkerülhetetlen.

Sokan el sem hiszik, hogy a változás lehet ajándék is. Hogy valami sokkal jobb vár ránk, hogy valahol van egy tökéletes helyünk a világban. De, ha soha nem járjuk ki a nekünk kitaposott utat, se a boldogság, se a siker nem fog minket megtaláltani. Mert az igazán jó dolgok, sosem könnyen jönnek az életünkben. Én hiszem azt, hogy mindent ki kell érdemelni. A gyorsan kapott öröm, gyorsan el is száll.

A Dalai Láma szavaival zárnám ezt a pár sort .
     „Soha ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz,
       néha csodálatos szerencse”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!