SÉTA

2011.04.08. 08:34

ÉDI, CSMH, DIA, avagy fiatalok a fiatalokért

Három rövidítés, vajon mit takarnak? Nem hiszem, hogy sokan hallottak volna róluk, pedig igen figyelemre méltó célokkal és programokkal foglalkoznak.

Németh Vivien, Kossuth

Az ÉDI, azaz az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület képzést szervezett a tatabányai Óvárosi Közösségi Házban 14-19 éves fiatalok számára.

A képzés neve röviden CSMH, azaz Csináld Magad Hétvége. A diákújságíróknak megrendezett sajtótájékoztatón Csík Réka a programvezető elmondta, a hétvége célja volt, hogy a különböző ifjúsági szervezetek tagjai megismerkedhessenek egymással, tapasztalatokat cserélhessenek, másrészt a fiatalok a csoportmunka során olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, melyek a diák és ifjúsági munkájukat segítik.

A projekt támogatója többek között a DIA, azaz a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány KÖZÖD! programja, ezen kívül a Tatabánya Város Diákönkormányzata és az Óvárosért Egyesület. A trénerek fiatal diplomások és egyetemi, főiskolai hallgatók.

A KÖZÖD! program 2002 óta működik, bővíti a fiatalok oktatási lehetőségeit, a mindennapi életben hasznosítható kézségeket tanít nekik, és segíti őket abban, hogy hozzájáruljanak közösségük fejlődéséhez –mondta el Tromposch Ágnes a DIA regionális koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!