SÉTA

2011.02.25. 10:08

Magával ragadó dalok, történet és szereposztás: István, a király

Az István, a király rockopera történelmünk egyik legdicsőségesebb, ám egyben legkritikusabb pillanatát dolgozza fel könnyen emészthető és élvezetes formában.

Bera Bálint (Tatai Református Gimnázium)

István és Koppány harcát Szörényi Levente és Bródy János műve fordulatosan, ám a tényeket el nem ferdítve mutatja be, immáron több mint negyed évszázada.

1983-as ősbemutatója óta számtalan szereposztással láthatta a közönség, ám mindig hatalmas sikert aratott – nem véletlenül. A modern magyar kultúra szerves részeként és nemzeti azonosságtudatunk építőkövetként fontos, hogy a fiatalság is részese lehessen az általa nyújtott élménynek. Ennek szellemében utazott fel népes csoportunk Budapestre február 9-én, hogy a Magyar Színház művészeinek előadásában megtekintse a művet.

A főszerepben Tóth Sándorral (István) és Gémes Antossal (Koppány) bemutatott produkció ugyan nem érte el a korábbiak monumentalitását, a maga nemében azonban ugyanolyan káprázatos és magával ragadó volt. A kiváló színészi alakításoknak és a profi rendezésnek köszönhetően minden elem a helyén volt, így szinte beszippantotta a nézőket.

Amikor felzendültek a jól ismert dallamok, kedvünk lett volna együtt énekelni a színészekkel – erre azonban nem volt lehetőség, viszont azóta állandóan ezeket a dalokat danolásszuk, ami szerintem önmagában is elárulja: a darab mindenképpen érdemes a megtekintésre, akár sokadszorra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!