SÉTA

2009.11.02. 11:06

Természetfeletti szerelmi sztori

Szerelem, mese, ellentétek, varázsos történet. Ez mind az Alkonyat sikerének titka.

Szalados Adrienn (Árpád Gimnázium)

Az utóbbi időkben igencsak megnőtt a kereslet Stephenie Meyer nagysikerű vámpírkönyve iránt. A könyvtárakban, a könyvesboltokban, a padokban ülő diákok kezében is megtalálható, sőt, még az éppen hazafelé sétálgató Árpádos tanuló is elmélyedve merül a sorok közé.

Már nemcsak könyvben ismerheted meg a két fiatal történetét, hiszen a vászonra vitték a vámpír mesét. Nyomtatásban eddig négy kötet jelent meg, abból az első részt már megfilmesítették, a második pedig novemberben fog megjelenni. A harmadik rész nyárra várható.
Vajon miért ilyen sikeres a könyv és a film? Talán azért, mert megmozgatja a fantáziánkat. Hihetővé válik, hogy az emberek mellett egy másik, kicsit eltérőbb faj is élhet, amelynek tagjai villámgyorsak, szörnyen erősek és vért isznak esténként lefekvés előtt. Hihetővé válik, hogy mégiscsak van természetfölötti, ami megmagyarázhatatlan és mégis izgalmas mivoltával új dimenziókat nyit meg előttünk.

A két főszereplő váratlan és korlátokat elsöprő szerelme is csábítóan hat az emberekre, főleg a fiatalokra és a tinikre. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy lehet ilyen erős egy szerelem és tényleg képes mindent legyőzni.

Önkéntelenül is „drukkolni” kezdünk, hogy a két fiatal minden akadályt sikeresen vegyen és beteljesüljön a szerelmük. Az, hogy az egyik fél vámpír, a másik ember, csak még izgalmasabbá és kilátástalanabbá teszi a szerelmüket. Hogyan érezhet két, ennyire különböző faj szülötte egymás iránt ekkora vonzalmat? Nem tudom. De ők küzdenek és szeretik egymást…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!