SÉTA

2007.11.07. 23:28

Forintok nélkül is sokféle módon lehet segíteni

Tatán is csatlakoztak a közelmúltban a 72 Óra kompromisszumok nélkül elnevezésű kezdeményezéshez, melynek keretében a város vállalkozó szellemű diákjai segíthettek lakhelyük szépítésében.

Bocska Dávid - Református Gimnázium

Az ötletet a magyar katolikus egyház és a GYEKIF (Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum) külföldi mintából merítette, a német nyelvterületeken tapasztalt nagy sikeren felbuzdulva.
A város szociális napközi otthonának kerítését festettük újra, közben megismerkedve a hétköznapjaikat ott töltő emberekkel, ezen kívül ételt osztottunk, és a város filagóriája előtt lévő parkot ültettük újra, színesítettük évelő növényekkel. Bár ezt a város évente többször kénytelen megtenni, nem csak a természetes növénypusztulás, de a vandalizmus miatt is.
A diákok lelkesedése és a város lakóinak dicsérete minden bizonnyal arra ösztönzi a szervezőket, hogy jövőre újra meghirdessék a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!