SÉTA

2007.10.18. 11:20

Tökmagavató – huszadszor a Bárdosban

Minden négy éve kezdődött. Akkor léptem be először a Bárdos László Gimnázium kapuján, akkor volt rajtam először matrózblúz. Az első hetekben néha eltévedtem a folyosókon, félve kukkantottam ki még a tanteremből is, hisz nem akartam a hatalmas, engem egyben lenyelő végzősök szeme elé kerülni.

Csonka Niki - Bárdos

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Olyan sokan jelentkeztünk a programra...
[/caption]Mindez négy éve volt. Nekem rengeteg emlék, de a 20. évében járó, szülinapi partival is köszöntendő sulinak csekélység. Bizonyára Sipos Etelka tanárnőnek is, aki a kezdetektől fogva koptatja itt a lépcsőket. Gondolhatjuk persze, hogy a húsz év nem is olyan sok, de ha eszünkbe jut, hogy már huszadjára rendezzük meg a tökmagavatót, huszadszor tartjuk a nemzeti ünnepeket, készülünk a mindig színvonalas [caption id="" align="alignleft" width="160"] ...hogy most csak ennyien fértünk el
[/caption]Bárdos-karácsonyra, akkor bizony igenis sok ez a két évtized. Főleg, ha megemlítem az év végi vizsgákat, amelyek helyett már mindenki a Beach House-on süttette volna a hasát.
Kezdetben nem voltunk ennyien, s Árpádos osztályokkal volt teli az iskola. Aztán kialakult a nyolcévfolyamos gimnázium, illetve nemrégiben az ötévfolyamos képzés is. Most első ízben indítottak egy (a régi kettő helyett) négy illetve öt évig együtt lévő osztályt. Egyébként nekik édes mindegy, hogy épp melyikben vannak, mert – legyen az ember 12 vagy 15 éves –, az új környezetet soha nem egyszerű megszokni.

Ez a pár sor is semmiség ahhoz képest, amennyit még írni lehetne a Bárdosról. De talán nem is kell! Mert te, aki ezt olvasod –  akár a pad alatt vagy a lyukasórádon, netán a büfében  – szintén tudhatod, hogy milyen az aulában térdelve héjas tökmagot enni. Azt is, hogy milyen az, amikor a kiabálástól elmegy a hangod a Mikulás-kupán, amikor végigszurkoljuk a királyválasztás hetét... De talán ennyi is elég, hogy lássátok, milyen a mi Bárdosunk, ami lehet a tiétek is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!