Nagy Tünde

2019.11.21. 07:10

Kitettek magukért az eötvösös szavalók

Idén is megrendezték az Eötvös József Gimnáziumban a sokéves múltra visszatekintő házi szavalóversenyt.

Eötvös József Gimnázium

A szavalóverseny résztvevői

Fotó: Naszák István

Csúzyné Harasztosi Julianna tanárnőtől megtudtuk: a résztvevők egy hónapja kapták meg a kötelező verseket, amelyekkel a nemrég elhunyt Kányádi Sándorra emlékeztek: a 9-10. évfolyamosoknak a Valaki jár a fák hegyén című verset, a 11-12-eseknek a Krónikás ének – Illyés Gyulának odaátra című művet kellett megtanulniuk. Tizenöten mérették meg magukat. Sokszínű és izgalmas előadásokat hallhattunk: Tóth Krisztina műveitől Arany János balladáin át egészen Ady és Karinthy verseiig széles volt a szabadon választott költemények palettája.

A szavalóverseny résztvevői (Fotó: Naszák István)

A zsűri (Csúzyné Harasztosi Julianna, Farkas Valéria, Volomné Somorjai Hajnalka, dr. Horváthné Lőrincz Mária, valamint a színjátszói ismeretekkel rendelkező Naszák István) döntése nyomán a harmadik helyen Ollé Emese (11.E) és Pacskó Csaba (9.E) végzett. Második lett Varga Levente (9. E), a győztes pedig Hordós Kíra (10.A) lett. A díjazottak a karácsonyi ünnepségen, valamint a magyar kultúra napján szerepelhetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!