Sóki Szilvia

2019.11.21. 07:06

Hálás az árpádos évekért András

Megtaláltuk Tatabánya ifjú tehetségét? Sóki András 19 éves, volt árpádos tanuló jelenleg a BME villamosmérnöki karának hallgatója, és számos versenyen vett már részt.

Tatabányai Árpád Gimnázium

Fotó: VARALJAI ZSOLT PHOTOGRAPHY

– Körülbelül 15–20 versenyen indulhattam életemben, de természetesen nem arattam mindegyiken sikert. Sokféle versenyen vettem részt, ezek közt voltak tanulmányiak és zeneiek is. Voltam például földrajz- vagy történelemversenyen, de amikben a legnagyobb sikereket értem el, azok nem iskolai tantárgyakhoz köthetőek, mert gazdasági versenyek voltak. Zenei versenyeken pedig zongoráztam – árulta el András.

A fiatal egyetemista még tizenegyedikesként tagja volt a PénzSztár Kárpát-medencei pénzügyi vetélkedő győztes csapatának, végzősként pedig második helyet szereztek.

– A csapattal a Visegrádi Négyek országos vetélkedőt is megnyertük és a Tőzsdejátékon 4. helyezést értünk el. Önállóan az Itthon otthon vagy földrajzversenyen lettem első helyezett. Ezenkívül kiemelt dícséretet egy innovációs versenyen – folytatta.

Mint megtudtuk, ezen a versenyen egy létező technológiát alkalmazott arra, hogy menet közben vezeték nélkül töltődhessenek az elektromos autók az úton. A fiatalembertől azt is megtudtuk, melyik díjra a legbüszkébb: iskolája elismerése, az Árpád-díjra.

– Nagyon szerettem a sulit. Rengeteg szép emléket és barátot köszönhetek az Árpád gimnáziumnak. Továbbá köszönettel tartozom minden tanáromnak is – tette hozzá.

András árpádos tablóképe (Fotó: Beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!