Bodó Valentina

2019.11.07. 07:00

Fogkefe megvan?

Amit minden kollégista és a családja eljátszik év elején....

Eötvös József Gimnázium

Forrás: Shutterstock

– Fogkefe megvan? Tudod, hogy az a legfontosabb.. Anya, gyere segíts már! Nem hagyhatok itthon semmit, suli is lesz ám a héten, a pulzusom meg 200-on nehogy elfelejtsünk valamit…

– Megyek kicsim , nyugodj meg, van fogkefe, már legalább kettőt eltettél, hogy biztosra menj, a suli miatt se aggódj, eltettél már mindent…

Igen.. ezt eljátssza egy kollégista gyermek családja minden tanévkezdéskor. Mi már ötödik alkalommal csináltuk ezt végig. ötödik alkalom, öt év. ami azt jelenti a mi esetünkben, hogy végzősök vagyunk.

Már a kollégium falai közt gurítjuk bőröndjeinket.. Idén négyen vagyunk egy szobában. Nagyon jóban vagyunk, segítjük egymást lelkileg, tanulásban, családi és szerelmi ügyekben. Olyan, mint egy második család…Minden szép és jó, mígnem beülünk másnap az iskolapadba, újra másik órarend, esetleg tanárok. Ezek eltörpülnek drága osztályfőnökünk szavai mellett, hiszen elkezdi sorolni hogy idén mi is vár ránk.

Szeptemberben a kampány és határidők hosszú sora vár minket. Majd őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet. És vége. Eközben nyelvvizsgázz le, teljesíts jól az iskolában, kollégiumban, sportolj, szocializálódj, dönts, hogy mit is szeretnél dolgozni felnőttként, ha esetleg eddig nem sikerült. Mindenki lesi az iskolákat, hova mennyi pont kell.

De persze ennyi teendő mellé kerítünk a közösségi életre is időt. Első nap, vége a sulinak.. Csodaszép idő van, ki is használjuk, hiszen kimegyünk a pályára kosarazni. Szólunk minden barátnak, hiszen eltelt egy nyár egymás nélkül.. kezd lemenni a nap, elfekszünk a felmelegedett betonon, beszélgetünk, hülyéskedünk..

Minden napot így szeretnénk megélni, hiszen az iskolán túl mi még gyerekek vagyunk, úgyhogy a játék és beszélgetés sem marad el.. Minden rosszban van valami jó! Suli, kollégium, de a barátaid ott vannak mindenhol és átsegítenek a nehézségeken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!