Schmidt Dorina

2019.11.07. 06:26

Diákszemmel értékeltük a megújult Árpád Gimit

Somoskői Nikolettnek, a Tatabányai Árpád Gimnázium végzős diákjának tettem fel kérdéseket az iskola új padjaiban ülve, az épület felújításáról, a beköltözésről, az új tanév kezdetén.

Tatabányai Árpád Gimnázium

Forrás: Schmidt D.

– Hogyan reagáltál a felújítás hírére?

– Amikor először meghallottam, hogy az iskola nagy felújításon esik majd át, lelkes és kíváncsi voltam, hogy az utolsó gimnáziumi évemet milyen környezetben tölthetem el.

– Figyelemmel kísérted a kivitelezési munkákat?

– Igen, ha valami fejlemény volt az újjáépítéssel kapcsolatban, rögtön izgatott lettem. A társaimmal gyakran elsétáltunk arra. Azoknál a feladatoknál, ahol a tanulók segítségét kérték, a diáksereg egy emberként cipelte a régi bútorokat a régi iskolából ki, majd az újakat az új iskolába be.

– Mi volt az első benyomásod, amikor megláttad a kész épületet?

– Amikor megpillantottam, a számon egy elégedett „hűha” csusszant ki. Nagyon modern a létesítmény, korszerű felszerelésekkel, fiatalos, dizájnos festéssel.

– Mennyire hasonlít a végeredmény az elképzeléseidhez?

– Amikor a látványtervet kézhez kaptuk, még eléggé megfoghatatlannak tűnt a felújítás utáni épület, de az eredmény hűen tükrözi az én és a diáktársaim elképzeléseit, sőt, még felül is múlta ezeket.

– Mi az, ami a legjobban tetszik az épületben?

– Leginkább az, hogy lépést tart a korral, ezzel pedig országos, sőt, világszínvonalat képvisel. Nagyon tetszik az aula kialakítása, elég helyet nyújt a tanulóknak, vagy iskolai ünnepélyek rendezésére.

– Szerinted befolyásolja-e a tanulási kedvet, eredményt, hogy milyen környezetben tanulsz?

– Szerintem a megfelelő környezet nagyban hozzájárul tanulmányaink sikeréhez, az új eszközökkel hatékonyabb a megtanulandó anyagok elsajátítása, illetve javítja a hangulatunkat is.

– Véleményed szerint több kisdiák fog ide jelentkezni a jövőben, mint eddig?

– Úgy vélem, az iskola eddig is népszerű volt, de a felújításnak köszönhetően még több diákot vonz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!