Truszek Márton

2019.11.14. 08:28

A Tatabányai Árpád Gimnázium felújítása – egy könyvmoly szemével

Bizonyára tudják, vagy legalább hallottak róla, hogy a múlt tanévben átépített Tatabányai Árpád Gimnáziumot szeptemberben átadták. Az építkezések alatt ideiglenes helyre kerültünk, a Hermann iskola B épületébe. Mivel végzős vagyok, így voltam mindkét épületben felújítás előtt, és az után is. Minden évben volt egy „törzshelyem”, jelesül a könyvtár.

Tatabányai Árpád Gimnázium

A Tatabányai Árpád Gimnáziumban minden évben, mindkét épületben volt egy „törzshelyem”, jelesül a könyvtár.

Forrás: Truszek Márton

Még a felújítás előtt egészen otthonos volt a könvytár légköre, kellemesen volt hely. A költözés eléggé zűrös volt, egy teljesen bepakolt könyvtárat nem könnyű költöztetni. A könyvek egy részével elfoglaltuk a Hermannban kialakított könyvtárat. Egy aprócska szobaként lehet leírni, ahol a fal mellé elfér két polcsor, középen meg egy asztal. Ilyen körülmények próbálta a könyvtárosunk kiszolgálni a diákság igényeit, több-kevesebb sikerrel.

Aztán az idei évben kaptunk egy szép nagy, két teremből álló helyiséget. Természetesen üresen. Nagyjából két hónap után lehet azt mondani, hogy kezd valahogy összeállni, bár a szakkönyvek nagy része még nincs bent. De mindez nem zavarja túlságosan a Hermannban kialakult könyvmoly társaságot. Amiben lehet, segítünk, és a délutánig tartó kártyázások megmaradtak.

Zárszóként annyit lehet mondani, hogy a hely változott, de a lényeg nem: akárhány helyen volt a könyvtárunk, a szerepe a közösségben ugyanaz maradt. Egy hely azoknak, akik az órák között egy csendes, békés helyen pihennének, vagy az ízlésüknek és érdeklődésüknek megfelelő könyvet keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!