Gordos Barbara

2019.11.14. 07:47

Még tovább szárnyal majd a tatai Vasbeton

A feltörekvő rockzenekar, a Vasbeton frontemberével, Gaál Andrással a tatabányai Vértes Agorájában ültem le beszélgetni.

Tatabányai Árpád Gimnázium

A feltörekvő rockzenekar, a Vasbeton frontemberével, Gaál Andrással a tatabányai Vértes Agorájában ültem le beszélgetni.

Forrás: Beküldött

– Kik a zenekar tagjai?

– Cseh Dániel a basszusgitáros, Hajas Attila gitározik, Kemény János dobol, én pedig énekelek.

– Mikor alakultatok meg?

– A mostani felállásban, Vasbetonként 2017 novemberétől létezünk.

– Honnan jött a név?

–Nem jutott eszünkbe jobb. Borzalmasabbnál borzalmasabb ötleteket találtunk ki (például Automata Biztosíték). Aztán Dani felvetette a Vasbeton nevet. Meg hát.. mi ilyen kemény zenéket játszunk, és a vasbeton is kemény.

– Kinek az ötlete volt a zenekar?

– Dani sok Slayert hallgatott, ahol a basszusgitáros énekel is. Mondtam: van egy basszusgitárom és egy nyomi dobom, gyertek zenélni. És jöttek.

– Milyen emlékeid vannak az első fellépésről?

– 30–40 emberre számítottunk, ehelyett 70-en eljöttek. Születésnapomra kértem, hogy hadd mutassuk meg magunkat, az Eötvös Gimnáziumban léptünk fel, igen pozitív élmény volt, hogy a saját számaimat eljátszhattuk.

– Gondolom a színfalak mögött is sok munka van.

– Rengeteg időt és pénzt fektetünk bele, de amikor az emberek azt mondják, hogy jó, akkor az nagyon jólesik. A Wireless Heart (egy másik zenekar, akinek tagjaival nagyon jóban vagyunk) is sokat segít nekünk, amiért hálásak vagyunk.

– Mit üzensz azoknak, akiknek nincs bátorságuk, lehetőségük egy bandába belépni?

– Fiatal zenészeket nehéz találni, de ha sikerül, az nagy eséllyel egy kaland kezdete. Meg kell szokni a stresszt, lámpalázat, de amikor a szövegedet éneklik, az mindent megér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!