Juhász Balázs

2019.11.28. 07:04

„Mourinho” tanár úr bízik a Bárdos sikerében

Minden december elején a Bárdos László Gimnázium és az Árpád Gimnázium diákjai 3 focimeccsel döntik el, melyik iskoláé lesz a Mikulás kupa. Józan Péter pedagógus, akit a diákok maguk között csak Mourinho tanár úrnak becéznek, készíti fel a Bárdost.

Bárdos László Gimnázium

Többször sikerre vezette már a csapatok

Forrás: J. B.

– Most értünk a célegyenesbe. Most már próbálom a minél több edzőmeccsel formába hozni őket, illetve a pályán tapasztalt hiányosságokat pótolni – részletezte a tanár úr, aki hat éve edzi a csapatokat. Ez idő alatt csak az első évben veszített a Bárdos, sőt az utóbbi két évben gólt se kaptak.

Mourinho tanár úr (Fotó: J. B.)

– Idén sem lesz könnyű dolgunk, hogy magasba emelhessük a kupát, mindennek stimmelnie kell. Minden játékosomnak százszázalékos erőbedobással kell küzdenie, a legjobb tudása szerint. És persze Fortuna támogatása sem árt – latolgatta az esélyeket az edző, akinek árpádos emlékei is vannak a kupáról.

A tanár úr (Fotó: Juhász Balázs)

– Tíz évig az Árpád gimi sikeréért fociztam, először, mint diák majd, mint öregdiák. Az első évben furcsa volt, hogy a lelátó másik oldala szurkol nekünk, de azt gondolom, hogy aki látja, hogy milyen tűz ég bennem és a csapataimban a siker eléréséért, annak nem lehet kérdés, hogy teljes szívemből bárdosos lettem. A tavalyi és az azelőtti év extrán nehéz volt érzelmileg: a nagyobbik fiam az Árpád színeiben lépett ellenünk pályára. Ez nagyon furcsa volt. A végén nagyon sajnáltam őt, hisz’ még gólt sem rúgtak – tette hozzá Józan Péter, akitől megkérdeztük: a három bárdosos csapatból egy-egy játékost kiválasztva kik a legbiztosabbak,leggólerősebbek, illetve kitől várja a legtöbbet?

Többször sikerre vezette már a csapatok
Fotó: J. B.

– Elsősorban mindig csapatokban gondolkodom. Úgy érzem, a lányok idén is helyt fognak állni. A kapuban Szénási Zsófi extrán teljesít az idén és Dénes Csenge rutinja is sokat jelenthet. A kisgimisek ügyesek, és hiszek a győzelmükben. Ami a nagygimis fiúcsapatot illeti, ott talán az idei évben a legerősebb a keret, évek óta nagyon jól teljesít Györgykovács Balázs és Szabó Márkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!