Csipes Rebeka

2019.11.07. 06:15

A kampányhét a legjobb program

A kampányhét – vagy királyválasztás – során a Bárdos László Gimnázium tizenegyedik évfolyamos diákjai egy héten át mutathatják be a műsorukat és próbálják meg minél több társuk tetszését és ezzel remélhetőleg a szavazatukat is elnyerni.

Bárdos László Gimnázium

A 11.C osztály

Forrás: Kapj el ha tucc/Instagram

Ezt a hetet minden évben nagyon várják a diákok. Minden reggel a 11. évfolyam az iskola előtt várja az iskola tanulóit süteményekkel, karszalagokkal és az osztályokat bemutató kiadványokkal, újságokkal. Az osztályok műsorai a reggeli bevonuló tánccal kezdődnek. Ez a néhány perces, jól betanult koreográfia méltó kezdése a napnak.

Ilyenkor nem ritka az sem, hogy a kampányolók benéznek osztályokhoz a tanórák ideje alatt. Látogatásuk alkalmával az órákra kvízekkel és vicces játékokkal készülnek, a jól teljesítőket ajándékok vagy tanárok által aláírt feleletmentők formájában pedig meg is jutalmazzák.

Ezek az „óralátogatások” mindig nagy örömére szolgálnak egy-egy osztálynak és lelkesen válaszolnak a feltett kérdésekre. Ha a kampányolók éppen olyan órát látogatnak, amin a diákok dolgozatot írnak, megmenthetik őket például a dolgozatok összetépésével.

A kampányhét utolsó napján pedig mindenki mentesül a tanulás alól! Kezdetét veszi a nagy műsor, fény derül minden kisfilm befejezésére. A kampányfilmekből kiderül, hogy mi az osztályok kampányheti témájának története. Fergeteges a hangulat és mindenki fejében a szavazás motoszkál. Miután minden osztály előadta a produkcióját az iskola diákjai visszavonulnak termeikbe és szavaznak arról melyik legyen az idei tanév nyertes kampánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!