kongresszus

2021.05.26. 13:00

Esztergomi konferencia után érkezik Ferenc páoa

Véglegesítették a részletes programlistát, így a közelmúltban arról tájékoztatták a sajtót, hogy szeptember 5. és 12. között megtartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

P. Z.

A lelkiségi, teológiai eseménysor, melynek esztergomi állomásai is lesz, fő programja Ferenc pápa szeptember 12-ei szereplése, amikor a Szentszék első embere celebrálja a budapesti Hősök terén a zárómisét. A kongresszus prológusa szeptember 2. és 4. között Esztergomban lesz, ahol teológiai szimpóziumokat tartanak.

Miként az egyhetes kongresszus minden alkalmára, úgy erre a bevezető eseményre is regisztráció után lesz lehetőség bejutni. Az esztergomi előadásokon az eucharisztiáról, a szentségimádásról hallgathat a közönség előadásokat magyar és külföldi – köztük európai és tengerentúli – teológusoktól. A részvétel ez esetben díjköteles. A nyitóesemény szeptember 5-én lesz, a budapesti Hősök terén. Szeptember 6. és 10. között a NEK eseményeinek fő helyszíne a Hungexpo lesz. A regisztrációkkal, belépőkkel kapcsolatban a rendezvény oldalán található részletes infó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!