előadás

2021.08.03. 05:23

Táborozóknál jártak a rendőrök Kisbéren

A gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire hívták fel a gyermekek figyelmét a Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársai – írta a police.hu.

R. V.

A város rendjét vigyázók egy nyári gyermektáborban jártak, ahol általános iskolások részére gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretekből tartottak játékos foglalkozásokat. A gyermekek megtanulhatták a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait, felfrissíthették a már meglévő tudásukat. A táborozók különböző játékokon keresztül fejleszthették tudásukat, KRESZ-tesztet tölthettek ki, valamint a kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhatták. A kerékpárral érkezők a járművük műszaki állapotát és kötelező felszereléseit a rendőrökkel közösen megmustrálták, és a hiányzó tartozékokat pótolták.

A hivatásosok lámpaszetteket, csengőket, kerékpáros prizmákat, láthatósági mellényeket osztottak szét a nebulók között, ezzel is elősegítve a biztonságos, balesetmentes közlekedést. A kicsik megismerhették a rendőrök felszereléseit, és még a rendőrautóba is beülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!